Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Türkler mi, Yunanlar mı tembel?

Fatih Akın, Yunanistan'da yayınlanan To Vima gazetesine verdiği röportajda, Türk ve Yunan halkı hakkındaki bir soruya şu yanıtı vermiş:
"Yunanlar, Türkler kadar tembel değil. Yunanlar tepki gösteriyor; sokaklara dökülüyor öfkesini dile getirebiliyor, öfkesi için konuşabiliyor, yazabiliyor. Bunlar demokrasi işaretleri. Bunlar benim halkımda yok."

İKTİDAR TEMBEL OLUR
Ne Yunanlılar, ne de Türkler tembel. Hiçbir ulus tembellikle suçlanamaz. Tembel olanlar, ülkesini akıllıca yönetemeyen, üretken bir toplum yaratamayan iktidarlardır.
Ayrıca açıklamada 'tembel' sözü demokrasi mücadelesi için kullanılıyor. Bu açıklamadan 'Türkler tembel' anlamı çıkaranlar Akın'a boşuna kızıyor! Aslında Akın, çok derin bir mevzu hakkında yüzeysel ama doğru bir açıklama yapmış.
Hatırlayın 2001 krizini!
Dolar bir gecede iki katına çıkmıştı; Türkiye, tarihinin en büyük ekonomik krizlerinden birini yaşadı. 2001 krizi, belki de şu an Yunanistan'ın yaşadığı krize eşdeğerdi.
Peki, Türk halkı, Yunanlılar gibi sokağa döküldü mü? Evet, belki de dökülmemesi krizi büyütmedi ama sonuçta bir esnafın rahmetli Bülent Ecevit'in önüne yazar kasa fırlatmasından başka bir tepki gösterilmedi.
İşte Türk halkı bu noktada tembel! Demokratik haklarını aramada tembel. Aslında tembellik de yanlış ifade. Türk halkı, 12 Eylül darbesi üzerinden silindir gibi geçtiği için pasif bir toplum...
Hayatını komünizmle savaşa adamış eski CIA Başkan Yardımcısı Graham Fuller bile "Türkiye'nin daha çok sola ihtiyacı var" dedi. Daha ne olsun? Peki, bunu isteyen var mı?
2001'de bile bunu istememiş bir toplum, şimdi ekonomi tıkırında giderken sola ihtiyaç duyar mı?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA