Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Elektrik faturalarına 'operasyon bedeli'!

Mardin'in Derik ilçesine bağlı yerleşim birimlerinde, kaçak elektrikle sulama yapan abonelere yönelik; jandarmanın da havadan ve karadan üç tabur askerle destek verdiği bir operasyon düzenlenmiş.
22 DEDAŞ görevlisinin de katıldığı operasyon iki gün sürmüş; 179 noktada kaçak elektrik kullanımı ve kaçak elektrik trafoları tespit edilmiş ve yasal işlem başlatılmış.
Kaçak elektrik trafosu bile kurmuşlar yahu! Ee nasıl olsa parasını; dürüst vatandaş elektrik faturalarında 'kayıp- kaçak' bedeli olarak ödüyor!
Geçtiğimiz aylarda devlet yetkilileri Güneydoğu'daki kaçak elektrik kullanımının, Atatürk Barajı'nın ürettiği elektriğin iki katı olduğunu açıklamıştı!
Dürüst vatandaş elektrik faturasını ödemese, 10 günde elektriği kesilir ama kaçak trafo kuranlara üç tabur askerle, helikopterli operasyon düzenlenmek zorunda kalınıyor.
Benim asıl merak ettiğim, bu operasyonun maliyeti! Ve bu paranın kimden çıktığı?
Bir de elektrik faturalarına 'operasyon bedeli' ekleniyormuş!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA