Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Fenerbahçe'nin UEFA'daki rakipleri daha zor

Fenerbahçe UEFA Kupası'nda kimi elese 'köy takımı' ilan ediliyor. Öyle bir algı yaratıldı ki, kupayı alsa bile Galatasaray'a göre başarısız ilan edilecek!
Aslında bu yazıyı Fenerbahçe kupayı alırsa yazacaktım ama Hıncal Abi (Uluç) bile "Fenerbahçe'nin karşısına çıkan bütün rakipleri talihli kura olarak ifade ediyordum ama Benfica hepsinden kötü" diye yazınca bekleyemedim.

DAHA ÇOK PUANI VAR
Galatasaray'ın UEFA'da elediği takımların daha güçlü olduğu söyleniyor ama neye göre? Belki de sadece isimleri tanıdık geliyor.
1999-2000 sezonunda Galatasaray'ın elediği Bologna kendi ligini 11'inci, Borussia Dortmund 12'nci ve Real Mallorca 10'uncu sırada bitirdi. O sezon kendi liginde Leeds United üçüncü, Arsenal de ikinci olmuştu ama Manchester United Arsenal'e 18 puan, Leeds'e ise 22 puan fark atmıştı.
Fenerbahçe'nin elediği Bate, FC Viktoria Plzen ve Benfica ise kendi liglerinde şu an birinci sıradalar. Fenerbahçe'nin grupta ezerek geçtiği Marsilya bile ikinci sırada. Yani Galatasaray'ın o yıl elediği takımlar, Fenerbahçe'nin rakiplerine göre daha aşağı seviyedeydi.
Köy takımı denen Viktoria Plzen, UEFA Kupası'nda grubundan Atletico Madrid'i yenerek çıktı. Maradona'dan sonra tarihinin en parlak sezonunu yaşayan Napoli'yi her iki maçta yenerek eledi. Barcelona'yı hezimete uğratan Bayern Münih'i de Bate 3-1 yendi. Lazio, Tottenham'ın grubundan çıktı, sonra da Borussia M'gladbach ve Stuttgart'ı eledi.
Hıncal Abi'nin 'mahalle takımından hallice' dediği Benfica, 38 maçta yenilmemişti. Şimdiki Benfica'nın Galatasaray'ın elediği Leeds'den Arsenal'den de daha iyi takım olduğunu söylemek için de futbolun 'f'sinden bile anlamaya gerek yok. Olası bir final karşılaşmasında Fenerbahçe, Chelsea'yi yenerse, geçen yılın Şampiyonlar Ligi Şampiyonu için de "Chelsea eski Chelsea" değil diyenler çıkacaktır!
Fenerbahçe'nin şu an 20 puanla Avrupa kupalarında en çok puan toplayan takım olduğunu da unutmayalım. Galatasaray UEFA Kupası'nı kazandığı sene final dahil sadece dokuz maç oynadı. Çünkü o dönemde grup maçları oynanmıyordu. Oysa Fenerbahçe şu an 13 maç oynadı, finale de kalırsa 15 maç oynamış olacak.
Galatasaray bu dokuz karşılaşmayı da ligde sürekli maçları ertelenerek oynadı. Fenerbahçe ise üç kulvarda birden ilerledi, lig maçları hiç ertelenmedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA