Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Biber gazı bu kez hayat kurtardı

1946'da Bolton Wanderers- Stoke City maçında dışarıda kalanların duvara tırmanarak stada girdiği olayda; duvar çöktü, 33 kişi öldü.
1971'de Glasgow Rangers-Celtic derbisinde Glasgowlular mağlup durumda oldukları için stadı terk etmek üzereyken, beraberlik golü geldi ve binlerce insan geriye koştu. Çıkan izdihamda 66 kişi öldü.
1996'da Guatemala-Kosta Rika maçında stada fazla seyirci alınması sonucu çıkan izdihamda 78 kişi öldü. 1989'da Liverpool-Nottingham Forest maçının başlamasına az bir süre kala, taraftarlar bir anda stada girmeye çalıştı ve 96 kişi sıkışarak hayatını kaybetti.
2011'de Güney Afrika'da Kaiser Chiefs- Orlando Pirates maçında kapasitenin üzerinde bilet satılması sonucu 43 kişi öldü. Bunun gibi daha birçok örnek var...
Stadyum facialarında en büyük ölümler, hep izdiham sonucu çıkmıştır...

BİR FACİA YAŞANABİLİRDİ
Gaziantep Kamil Ocak Stadı'nda yaşanan olaylar öncesi 200-300 kişilik Galatasaraylı grup, sahte biletlerle stada girmeye çalışmış. Biletlerin sahte olduğunu anlayan gişe görevlileri ve polis, bu grubu geri püskürtmek için çok uğraşmış ama olmamış. Kale arkasındaki demir kapıyı kırmışlar ve sonunda biber gazı sıkılmış.
Eğer biber gazı sıkılmasaydı, demir kapıyı kırıp içeriye girenler nasıl durdurulacaktı?
Yukarıda örneklerini verdiğim facialardan biri yaşanabilirdi...

Biber gazı rüzgarın etkisiyle olayla ilgisi olmayan masum taraftarları da etkiledi fakat diğer taraftan büyük bir facianın eşiğinden dönüldü...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA