Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Artık Yeşilçam Türkmax'ta izlenir

Geçenlerde Digitürk'ün Türkmax kanalında 'Kapıcılar Kralı'nı izlerken fark ettim; o solgun görüntülü, cızırtılı film gitmiş, yerine pırıl pırıl, sanki yeni çekilmiş bir film gelmiş.
Sonradan öğrendim, meğer Gülşah Film; birçok Yeşilçam klasiğini, Vipsaş Stüdyoları'nda elden geçirmiş. Eski filmlerin 35 milimetrelik negatifleri, önce dijital kopyaya çevrilmiş. Eski ve solmuş görünümlü filmler; yapısı bozulmayacak şekilde canlı renklere kavuşturulmuş. Filmlerin arka fonundaki dip gürültüsü, cızırtı gibi sesler de temizlenmiş. Sonra da bu işlemler, dijital ortamda birleştirilerek filmlerin; HD, DVD ve Blu-Ray çıkışlarına uygun dönüşümü sağlanmış.
Reklamlarını görmüşsünüzdür, Türkmax; Gülşah Film'in restore ettiği bu filmleri, HD kalitesinde yayınlıyor.
Yüzde 100 HD yayın yapan Türkmax; HD adında bir de yeni kanal açıldı. Bu kanalda artık perşembe, cuma ve cumartesi akşamları; Yeşilçam klasiklerini HD izleyebiliyorsunuz.
Asıl sevindirici haber ise; Türkmax'in şu an yayınladığı HD kalitesindeki 50 Yeşilçam filmine yenilerinin de eklenecek olması.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA