Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Derbide alkış ve ölüm

Galatasaray yönetimi, futbolcuları ve taraftarı; şampiyon oldukları için Şükrü Saraçoğlu'nda alkışlanmak istiyordu.
Olumsuz yanıt alınınca da, Aykut Kocaman'ı topa tuttular!
Ne diyordu Kocaman: "Böyle bir şey için şu an ortam uygun değil." Uygun olmadığını da bizzat Galatasaraylılar kanıtladı.
Şampiyonluğun ilan edildiği Sivasspor maçında, TT Arena'da; 'Fenerbahçe ağlama' tezahüratını tetikleyen Mustafa Sandal şarkısının çalınmasına ve koreografiye Galatasaray yönetimi izin verdi!
Taraftar küfür eder ama dünyanın hiçbir yerinde rakip takıma küfürlü tezahürat yapılması için kulüp yönetimleri organizasyon yapmaz ya da izin vermez!

ÖNCE SAYGI DUYULMALI
Bir takım alkış istiyorsa, önce kendisine saygı duyulmasını sağlamalıdır. Son derbide; Melo, Drogba ve Sabri, ortamı germek için ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Fenerbahçeliler de boş durmadı tabii. Volkan ve Emre de ortamı gerdi. Sahaya ırkçılıkla özdeşleşen muz atanlar bile oldu! Ama ortamın gergin olacağı belliydi ve buna en çok konuk ekip dikkat etmeliydi!
Maçın galibi Fenerbahçeli futbolcular bile kutlama yapmazken, Galatasaraylılar'ın küme halinde orta sahada toplanıp sevinmeleri de provokasyondu. Herkesin olaylar çıkmasın diye dua ettiği bir ortamda; yenilen bir takım neyi kutlar? Şampiyonluğu zaten geçen hafta kutladılar, haftaya da kutlayacaklar!
Taraftarlar birbiriyle gırgır geçerler ya da birbirlerini kızdırırlar ama teknik yönetimler daha dikkatli olmalı! Soyunma odasında 'Kadıköy hatırası- 2' diye duvara yazan kimdi? Galatasaray antrenörü Hasan Şaş!
"Stattan çıktık. 10 kişiydik. Metrobüsten önce o indi. Bu sırada Galatasaraylı iki taraftar seslendi. Kalbinin altından bıçağı soktu. Hiç tartışma olmadı."
Önceki gün Edirnekapı metrobüs durağında bıçaklanarak öldürülen Fenerbahçe taraftarı Burak Yıldırım'ın arkadaşına ait bu açıklama. Bıçaklayan kim?
Tabii ki genelleme yapamayız; Burak'ı öldüren, fanatizmin katile dönüştürdüğü bir zavallı sadece! Ama maçtan önce "Bu gece Galatasaray düşmanlarını öldüreceğiz" diye tweet atanlar, hangi taraftar grubuna üye?
Yönetim bilmiyor mu bu grubu? Alkış isteyenler, bu grubu uyarmalıydı.
Demek ki neymiş, alkış için ortam uygun değilmiş.
Önce taraflar birbirlerine saygı duymalı! Hangi takım olursa olsun futbol terörü böyle devam ettikçe, kimse kimseyi alkışlamaz!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA