Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Vurun Meıreles'e!

Derbi maçları görüntü avcılığına döndü. Raul Meireles'in el hareketinden sonra şimdi de Hasan Şaş'ın hareketi çıktı ortaya.
"Meireles'e ceza veriliyorsa, Drogba'nın el hareketi ne olacak?" diyenler de var. Evet, o soyunma odasındaydı. Lakin daha eskiye gidip "Fatih Terim'in 'Alın bunu çekin' dediği el hareketine niye ceza verilmedi?" diye soranlar da var!
Bu suçlamaların sonu gelmez...
Dünyanın her yerinde buna benzer olaylar yaşanıyor. Poposunu açan futbolcu da var, rakibin cinsel uzvunu sıkan da...
Tabii ki bunlar olmasın ama şu gerçeği de aklımızdan çıkarmayalım: Futbolculuk gençlerin yaptığı bir iş. Ve bu gençler; her türlü iğrenç küfrün ve el hareketinin yapıldığı cehennemi andıran bir atmosferde, 90 dakika boyunca 8-9 kilometre koşuyor. Normal bir insanın belki bir yılda yaşayacağı gerilimi, heyecanı; 90 dakikaya sığdırıyorlar. Bazen küçük bir hataları kariyerlerini bitiriyor. İşte böyle bir ortamda bazen film kopuyor; 'sahalarda görmek istemediğimiz', aynı zamanda en çok izlenen olaylar yaşanıyor.

REKLAM YILDIZI OLDU
Bu işten milyon dolarlar kazanan birisi bu hataları bilinçli yapar mı?
Bu hatalar futbolun doğasında var.
Takımınız gol attığında ne yapıyorsunuz yahu? Yaptığınız kol hareketlerini, ağzınızdan çıkan lafları hatırlayın.
Türkiye'de bir derbide maçı izleyenler videoya çekilse; Pascal Nouma gibi gönderilecek 100 binlerce insan çıkar.
Nouma örneğinde olduğu gibi yine ahlak bekçileri sahneye çıktı. Büyük ihtimalle Meireles'in de ipi çekilecek; 'Vurun kahpeye' edebiyatı devam edecek!
Peki, ahlaki değer yargılarımız dikkate alınarak Pascal'ın futbol hayatı bitirildikten sonra ne oldu? Adam kahraman oldu, TV yıldızı oldu, reklamlarda oynadı.
Hani Pascal, ahlakımızı bozuyordu!
Bu nasıl yaman çelişkidir?
Her gün yaşanan onlarca tecavüze, kızlarımızın 13-14 yaşlarında evlendirilmesine, tecavüzcülerin ilk duruşmada serbest bırakılmasına gözlerimizi yumarız; Meireles'in, Pascal'ın maç heyecanıyla yaptığı el hareketlerinde ise anında iplerini çekip ahlaklı, erdemli toplum oluruz!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA