Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

SinemaTV 1001 ve Dorsay

Sinema sanatı denince aklınıza ilk gelen semboller neler? Oscar heykeli, 'Modern Zamanlar' filminde çarkların arasında sıkışmış Charles Chaplin karesi, 'Taxi Driver' gibi kült filmlerin afişleri vs... Yani hep filmler, yönetmenler ve oyuncular akla gelir. Sinema eleştirmeninin, ilk akla gelenler arasında yer alması nadir görülen bir olaydır. ABD'li eleştirmen Roger Ebert bu nadir örneklerden biriydi.

BÜYÜK PRESTİJ
Atilla Dorsay'ın; sinema sanatına eleştiri ve analiz anlamında az kafa yorulan Türkiye'de sinemayla özdeşleşmesi, marka olması da ayrı bir başarı öyküsü aslında.
Dorsay, Emek Sineması'nın yıkım kararına tepki olarak köşesine veda etmesi ve saldırıya uğramasıyla daha da popülerleşti. Emek direnişinin sembolü oldu.
D Smart, Teledünya, Tivibu gibi seçkin platformlarda izlenebilen SinemaTV 1001 kanalı yöneticileri de; Dorsay'ın bu marka değerini görüp bir program hazırlamış. Dorsay artık Emek Sineması ismini yaşatacak bir film seçkisi ile SinemaTV 1001 ekranlarında olacak.
Dorsay'ın, bugüne kadar Emek Sineması'nda gösterilmiş ve Emek'e yakışacağını düşündüğü filmlerin gösterileceği 'Atilla Dorsay ile Emek Sineması Kuşağı' programı; 1 Haziran'da SinemaTV 1001'de başlayacak.
Filmler her cumartesi 22.00'de Dorsay'ın sunumuyla SinemaTV 1001 izleyicisiyle buluşacak.
Bir sinema kanalına büyük prestij kazandıracak zekice bir karar; bunu akıl eden SinemaTV yöneticilerini kutlarım. Bizim kuşak için Dorsay'ın TRT'deki programları önemliydi. Özellikle gençler 'Atilla Dorsay ile Emek Sineması Kuşağı'nı kaçırmasın.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA