Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Nabi Avcı'nın mucize formülü ne?

Gündem Gezi Parkı eylemleri ama bazı önemli konuları da kaçırıyor gibiyiz... Örneğin Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Seviye Belirleme Sınavı'nın (SBS), seneye tek sınavlı ve test ağırlıklı olmayacağını belirtti:
"Öğrencilerimizin
yazılılardan aldığı notlar da değerlendirmeye katılacak. Sene içinde matematik, Türkçe gibi derslerden yazılıdan alınan notlar değerlendirmeye katılacak. Notların öğretmenler tarafından şişirilmemesi için de buna fırsat vermeyecek bir düzenleme yapacağız. Öyle not şişirmece olmayacak."

NOT ŞİŞİRİLMESİ!
Öğrencileri dershanelerin hegemonyasından kurtarmak, okulda aldıkları notları daha değerli kılmak için çok güzel bir karar bu. Ama nasıl uygulanacak? Her okulun seviyesi ve öğretmenlerin öğrencilere yaklaşımı farklı. Bazı okullarda öğretmenler bol keseden not dağıtıyor.
Sınavlarda son dönemde yaşanan skandalları hepimiz biliyoruz. Sorular çalındı, şifreli cevap anahtarları çıktı vs. Böyle bir ortamda Avcı, adil bir sistemi nasıl yaratacak? Bunun formülünü bulduysa vallahi bravo; tarihe en başarılı Milli Eğitim Bakanı olarak geçer.
Avcı önce not şişirmeyi nasıl engelleyeceğini açıklamalıydı...
Eğer Avcı'nın kesin bir formülü yoksa, eğitim sisteminde yeni bir kaos başlar!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA