Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Brezilyalılar'ı üzen dizi

Brezilya'da "Türküm" dediğinizde çoğu insan 'Salve Jorge' dizisinden bahsediyor. Geçtiğimiz yıl bazı bölümleri İstanbul ve Kapadokya'da çekilen ve Brezilya'da Globo TV'de gösterilen 'Salve Jorge' yeni bitmiş.
Dizide; 'Morena' adlı bir Brezilyalı kızın, insan kaçakçıları tarafından İstanbul'a getirilip fuhuşa zorlanmasını anlatan öykü, Brezilyalılar'ı etkilemiş ve kızdırmış.
Oysa geçtiğimiz yıl çıkan haberlerde dizinin yönetmeni Marcos Schechtman, fuhuş hikayesinde oryantalist bir yaklaşım göstermediklerini ve Türkiye'nin imajına saygı gösterdiklerini açıklamıştı.
Buradaki Brezilyalılar ise Türkiye'nin imajı konusunda epey tedirgin. 'Morena'nın Türk erkeklerine pazarlanması, Brezilyalılar'ı çok korkutmuş... Bir de bu dizinin Türkiye'ye gelen Brezilyalı turist sayısını artıracağı iddia ediliyordu!

KADIN TİCARETİ SORUNU
Kadın ticareti bıçak sırtı bir sorun... 'Salve Jorge' için "Vay hainler, ülkemizi kötülemişler!" demek de zor... Çünkü kadın ticareti konusunda ülkemiz sabıkalı. Eski Doğu bloku ülkelerinden genç kızlar, çocuk bakıcısı olma vaadiyle Türkiye'ye kaçırılıyor ve söylentilere bakılırsa Türkiye'de fuhuşa zorlanan Brezilyalı kızlar da varmış! Fakir Brezilyalılar, "Favela'da yaşayan ailelerinizi öldürürüz" tehditi altında Türkiye'de çalıştırılıyormuş.
Belki de 'Salve Jorge', özeleştiri yapmamız gereken bir dizi...

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA