Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Yazın komedisi: 'Aldırma gönül'

ATV'nin yeni dizisi 'Aldırma Gönül', ailece keyifle izleyebileceğiniz bir yapım. Bu yorum başta kulağa klişe ve iddiasız geliyor değil mi? Halbuki Türkiye'de kuşaklar arasındaki en derin fark şimdi yaşanıyor. Ve bir dizinin artık; yaşlısı, genci, çocuğu tüm kuşakları kapsama alanına alabilmesi zor bir iş.

TÜLİN ÖZEN HARİKA
'Aldırma Gönül'; hasta Galatasaraylı, hafif maço kargo şoförü 'Mahir' (Şahin Irmak) ile onun akıllı ve güzel karısı 'Gönül'ün (Tülin Özen) öyküsünü anlatıyor. 'Gönül'ün astsubay emeklisi huysuz babası 'Cabbar' ve küçük kızı 'Nefise'nin; hem kendi aralarında, hem de 'Mahir' ile olan çekişmeleri ise dizinin asıl komedi yükünü çekiyor.
Sosyal medyada bazıları; sofrada rakı yerine ayran olmasından yola çıkarak, 'Aldırma Gönül'e muhafazakâr dizi damgasını vurmuş. Ama aynı dizide 'Nefise'nin kurusun diye astığı iç çamaşırlarını mahallenin delikanlılarının izlemesiyle ortaya çıkan komik sahneler de var.
Her şeyi de siyasi cepheye çekip abartmaya gerek yok. 'Aldırma Gönül', bildiğin eğlencelik aile dizisi işte.
Başta Tülin Özen ve Şahin Irmak olmak üzere oyuncuların performansı gayet iyi. Ulvi Alacakaptan'ın canlandırdığı huysuz baba 'Cabbar'ın replikleri başarılı; hafızalara kazınacak gibi.
Ancak 'Aldırma Gönül'ün yaz dizisinden kış dizisine terfi edebilmesi için diğer yan karakterlerin de topu 'Cabbar' gibi çevirmesi gerekiyor.
Günümüzde komedi dizilerinde en zor iş; sürekliliği sağlamak ve izleyicinin ilgisini sezon boyunca diri tutmak. Sürekliliği sağlamak için Gülse Birsel'in yapımlarında olduğu gibi yan rollerin sıra dışı özellikleri, replikleri olmalı.
Yani bir komedinin ne kadar çok 'Cabbar'ı, 'Selami'si, 'Orçun'u olursa; o kadar çok konuşuluyor ve izleniyor.

REYTİNGİ ARTAR
Hakan Algül, 'Türkiye'de sit-com' denince akla ilk gelen yönetmenlerden biri.
Algül, karakterleri biraz daha uçuk yaparsa (tabii o sıcak aile dizisi havasını bozmadan) 'Aldırma Gönül'ün reytinginin de artacağını düşünüyorum.
'Aldırma Gönül' yaz ekranının en iyi komedilerinden biri. Kışın da yoluna devam etmesi için büyük bir potansiyele sahip.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA