Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Şaşırtan bir tecavüz kararı daha

Balıkesir'in Edremit ilçesinde, 67 yaşındaki babası İbrahim H. ile yaşayan zihinsel engelli 16 yaşındaki G.H.; 2 Haziran günü dışarı çıktı ve kendisinden bir daha haber alınamadı.
Jandarma ekipleri G.H.'yi aramaya başladı. İddiaya göre; yaklaşık 20 gün önce G.H. babasını arayıp İzmir'de bir kadınla birlikte yaşadığını ve artık kendisini aramamasını istedi.
Tekrar harekete geçen ekipler, ilçeye bağlı Narlı köyü yakınlarında bir eve baskın düzenleyerek 44 gündür alıkonulan G.H.'yi kurtardı. Evde bulunan 38 yaşındaki T.S., 40 yaşındaki A.Y. ile 49 yaşındaki Ö.Y. de yakalanarak gözaltına alındı.
Yapılan muayenede tecavüz bulgusuna rastlanırken, G.H.'nin pedagog eşliğinde başvurulan ifadesinde; evlenmek için evden kaçtığını, A.Y. ile evlilik hazırlığı yaptığını ve dönmek istemediğini söylediği öğrenildi.
Baba "Kızımın yüzde 76 özürlü raporu bulunuyor; aklı başında değil. Kızımı kaçıranların cezalandırılmasını istiyorum" dedi. Suçlamaları kabul etmeyen üç zanlı çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Eğer haberde eksik bilgi yoksa, bu karar nasıl çıkar; insanın aklı almıyor. G.H. zihinsel engelli ve daha 16 yaşında...
Hakim bu kararı isteyerek vermemiştir herhalde; yasalarda ne yazıyorsa onu uygulamıştır.

JÜRİ SİSTEMİ...
Tecavüz vakalarında buna benzer toplumu isyan ettiren kararları gazetelerde hep okuyoruz. Sorun adalet sisteminde ise, tecavüzcüye yaptığını yanında kâr bırakan bu yasalar neden değişmiyor?
Hangi parti karşı çıkar ki bu değişikliğe!
Davalarda jürisi sistemine geçilmeli belki de...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA