Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Sigortası asgari ücretten ödenen futbolcular

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), futbol kulüplerine prim borçlarını ödemeleri için uyarı yazısı gönderdi. Süper Lig kulüplerinin prim borcu, 14.3 milyon dolar. Alt liglerin borçları daha da fazla.
Geçtiğimiz yıl kulüplere ve futbolculara vergi kıyağının son bulacağı açıklanmıştı ama değişen bir şey yok.
Ödenmeyen prim borçları; futbolcuların SG K primlerinin hâlâ asgari ücret düzeyinde gösterildiğini belgeliyor.

ŞIMARIK OĞLAN GİBİ
Süper Lig'de milyon dolarlar kazanan futbolcular arasında bile, sigorta primi asgari ücretten gösterilenler var. SGK, kulüplerin prim alacağında üst sınırdan, yani asgari ücretin 6.5 katı üzerinden prim ödemesini istemiş. O da sadece 2 bin 158 lira ediyor ama bu komik rakam bile ödenmiyor.
Vergi kıyakları ve resmi kurum sponsorlukları sayesinde, Türkiye'de futbol, devlet desteğiyle ayakta duruyor. Vergiler, Avrupa ülkelerindeki gibi ödense, Türkiye'ye yıldız futbolcuların gelmeyeceği de aşikar.
Futbol endüstrimiz uzun süredir, 'devlete sırtını dayayan şımarık oğlan' pozisyonunda.
Fakat bu büyük desteğe rağmen kulüplerimizin çoğu mali açıdan kötü yönetiliyor.
Transfer zararları akıl alır gibi değil. Ayrıca Avrupa'da başarısızlar ve liglerin futbol kalitesi düşük.
Devlet, futbola desteğini tamamen çekmeli. Evet, futbol endüstrimiz çöker. Çöksün çünkü o zaman yeni baştan sağlam bir futbol endüstrisi kurma şansımız olabilir. Hollanda ve Portekiz gibi kendi yıldızlarımızı çıkarmamız için, Türk futbolu küçülmeli ve kendi yağında kavrulmalı.

Hem böylece milyon dolarlık futbolcular için asgari ücretten prim ödeme ayıbı da biter.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA