Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

90 kilometre hız sınırı büyük risk

Emniyet Genel Müdürlüğü; yerleşim yerleri içinde hız sınırının 70 kilometreden, 90 kilometreye çıkarılmasına imkan sağlayan bir düzenleme hazırladı. Amaç; trafik sıkışıklığını azaltmak.
90 kilometreyi destekleyen de çok, desteklemeyen de... "Geniş ve boş yollarda niye 70'le gidelim, trafik akışı hızlanır" diyen de var, "Kazalar artar, trafik sorunu çözülmez" diyen de...

GIDIM GIDIM AŞILIR
Ben 90'nı fazla bulanların tarafındayım.
Zaten 70 kilometre hız sınırına uyan yoktu; 90 sınırı da gıdım gıdım aşılır!
Özellikle İstanbul'da trafiğin nedeni hız sınırı değil; özel araç sayısının çok fazla olması ve toplu taşımacılıkta hâlâ geride olmamız.
Türkiye'de kazaların çoğu aşırı hız, hatalı solama ve dikkatsizlikten kaynaklanıyor. Eğer hız sınırı 90'a çıkarsa, kazalar daha şiddetli olacak ve ölüm oranları da artacak.
Türkiye'de bir yılda trafikte hayatını kaybedenlerin sayısı, Avrupa ortalamasının iki katı. Dünyada ölümlü trafik kazalarında ilk 10 ülke arasındayız. Ülkemizde her 33 saniyede bir kaza gerçekleşiyor. Her yıl ortalama 10 bin vatandaşımız trafik kazalarında hayatını kaybediyor. Savaşta bile bu kadar insan ölmez!

Hız sınırı 90 kilometre olursa, vay halimize!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA