Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

'Kelebeğin Rüyası' Oscar'a gidemez!

'Kelebeğin Rüyası' yenilenmiş kurgusuyla tekrar gösterime girecek. Yılmaz Erdoğan, gereksiz sahneleri atacak ve filmi 8-10 dakika daha kısaltacak. Erdoğan ayrıca çekip de kullanmadığı sahneleri de yeni kurguya ekleyecek.
Bu sahnelerin süresini bilmiyoruz, belki de filmin orijinal hali 20-25 dakika makaslanacak.
Ve ortaya bambaşka yeni bir film çıkacak. Erdoğan; muhtemelen hatalarını düzeltecek ve belki de film daha güzel olacak.

İZLEMEDİLER!
Tabii tam tersi de olabilir; Erdoğan'ın kafası iyice karışabilir. Ünlü sanatçı, şu an kurguyla uğraşıyor, artık sonucu bekleyip göreceğiz!
Lakin 'Kelebeğin Rüyası'nı Oscar aday adayı seçen Turizm Bakanlığı Sanatsal Etkinlikler Komisyonu üyelerinin böyle bir şansı yok. Onlar, çoktan izlemedikleri bir filmi Oscar aday adayı seçti! Evet, izlemediler! Komisyon üyelerine filmin ilk vizyona giren uzun halinin olduğu kasetler yollandı.
Ancak BKM'den aldığım bilgiye göre; 'Kelebeğin Rüyası', Oscar'da yenilenen kurgusuyla yarışacak! Yılmaz Erdoğan; üyelere, filmini yeni kurguyla Oscar'a götüreceğini söyledi mi?
Söylediyse bu daha büyük fiyasko! Ne malum Erdoğan'ın kurguyu daha da kötü yapmayacağı.
Aslında kötü ya da iyi yapması da önemli değil. Üyeler, hiç izlemedikleri filmi seçtiler yahu!
Bir de 'Türkiye'nin Oscar aday adayı tercihlerinde hiç sorun ve tartışma yaşanmıyor' diye yazanlar oldu. Alın size fiyaskonun daniskası!
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'e buradan çağrı; acilen Oscar aday adayımız tekrar seçilmeli!
Erdoğan kurguyu yetiştiriyorsa, filmin yeni halini kurula sunmalı ya da Oscar'a 'Kelebeğin Rüyası'nın ilk haliyle gitmeli!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA