Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Kız değil Kant yüzünden...

Rusya'nın Rostovon- Don kentinde, küçük bir dükkanda Kant felsefesini tartışan iki kişi arasındaki kavga kanlı bitmiş. Eleştirel felsefenin babası kabul edilen Immanuel Kant hakkında derin bir tartışmaya dalan iki adam anlaşamayınca önce yumruklaşmışlar.
Daha sonra biri plastik mermi atan silahını defalarca ateşlemiş. Yaralanan kişi hastaneye kaldırılmış, neyse ki hayati tehlikesi yokmuş.

HEPSİ OKUMUŞ ÇOCUK!
Asparagas haberi gibi duruyor ama gerçek. Haberi RIA Novosti ajansı geçti. Taraflar Kant'ın hangi görüşü üzerine anlaşamadılar acaba?
Belki de adamlardan biri, Friedrich Nietzsche'nin felsefesine gönülden bağlıydı ve Kant'ın 'Bilgi Kuramı'na karşı Nietzsche'ci 'Bilginin Olanağı'nı savunuyordu.
Enteresan, hatta müthiş bir olay!
Bizde Rus halkına dair ya Nataşa edebiyatı yapılır ya da "Bunların erkekleri çok votka içiyor" denir.
Evet, votkayı çok içerler, aralarında hayat kadını olanlar da var. Ama Ruslar'ın hayat kadını bile üniversite mezunu! Felsefeyle daha ilkokulda tanışıyorlar. Adamlardaki entelektüel seviyeye bakar mısınız? Kant yüzünden kavga edilir mi?
Kavga edeceksen kız yüzünden edeceksin, "Niye yan bakıyon ulan!" deyip topuktan vuracaksın, futbol yüzünden adam bıçaklayacaksın, trafikte yol vermediler mi pompalı tüfeğe sarılacaksın!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA