Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Telefon sapıklarına karşı yeni uygulama

Ahmet A. adlı telefon sapığı, Ebru Gündeş'in cep telefonu numarasını bulup arıyormuş sürekli. Bir gün telefona ünlü şarkıcının eşi Reza Zarrab çıkmış, Ahmet A. ile tartışmış. Ahmet A. "Nerdesin, adresin neresi?" demiş, Zarrab da "Ortaköy'deyim gel" karşılığını vermiş.
Ahmet A. da "Ben Ağrılı Ahmet, beni herkes tanır. Oturduğun yeri biliyorum, gelip kafana sıkacağım" demiş.
Zarrab da can güvenliği olmadığı gerekçesiyle yakın koruma istemiş.

EBRU GÜNDEŞ FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN!

SIRADAN EBRU!
Sonra yapılan incelemeler sonucu; telefonun Gaziantep'te askerlik yapan Ahmet A. tarafından kullanıldığı ortaya çıkmış. Ahmet A'ya da numarayı bir asker arkadaşı vermiş, "İnternette Ebru Kundeş isimli bir kız var, ara" demiş.
Meğer Ahmet A., sıradan bir Ebru'yu aradığını sanıyormuş.
Oh oh... Ne salakça muhabbetler bunlar böyle. Gündeş ve Zarrab'ın, Antep'ten asker Ahmet'le ne işi olur? Oluyor işte, sanatçıların numaraları bir şekilde yayılıyor. Aslında bundan en çok zarar gören magazin muhabirleri.
Sanatçılar artık telefonlarını basınla paylaşmıyorlar ama bir şekilde numaralar ele geçiriliyor işte. Sık sık hat değiştiriyorlar ama her seferinde numaralar deşifre oluyor.
Bir sanatçı için hat değiştirmek çok kötü bir olay.
Yeni telefon numarasını tanıdıklarına, sektörden insanlara mesaj atıyorlar ama o an herkes kaydetmiyor numarayı. Ve bir anda sanatçıların bütün bağlantıları kopuyor. Sadece sanatçılar değil, herkes yaşıyor bu sorunu.

TURKCELL GÜVENLİK'
Yeri gelmişken yeni Turkcell Güvenlik uygulamasından bahsedelim...
Bu uygulama sayesinde yabancıların çocuğunuzu arayarak rahatsız etmesini engelleyebiliyor, çocuğunuzun sadece uygun gördüğünüz kişilerle konuşmasını sağlayabiliyor ve kritik sağlık bilgilerinizi yetkili kurumlara kolayca iletebiliyorsunuz. Yeni uygulama bunlar gibi daha birçok faydalı fonksiyona sahip.
Asıl ilgi çeken özelliği ise numara ve SMS engelleme özelliği.
'ENGELLE' yazıp 2222'ye SMS göndererek servise belli bir ücret karşılığında abone olabilirsiniz. Servise abone olduktan sonra 'Engelleme' listesine en fazla 50 numara yazıp, bu numaradan arama yapanların size ulaşmasını engelliyorsunuz.
Eğer sizin de telefon sapıklarınız varsa ya da bazı insanların telefonlarına çıkmak istemiyorsanız; Turkcell'in yeni güvenlik uygulamasına göz atın derim!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA