Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

'Dört Yonca' ve nostalji manyaklığı

20'nci Adana Altın Koza Film Festivali'nin açılışıyla ilgiyi haberlere yine Yeşilçam'ın 'dört yoncası'; Fatma Girik, Türkan Şoray, Filiz Akın ve Hülya Koçyiğit damgasını vurdu. Tamam, hepsi birer efsane, onların filmleriyle büyüdük vs. ama 'Yeşilçam'ın dört yoncası' güzellemelerinden gına gelmedi mi artık?

GEÇMİŞE ÖZLEM
Her sinema festivalinde ya da sinema etkinliğinde 'dört yonca'dan mı bahsedeceğiz? Yok mu sinema sektöründe yeni bir şey, ya da yeni versiyon dört yonca?
Bizde sürekli geçmişe özlem duymak, eskiyi yüceltmek, yüceltirken de şimdiki zamanı aşağılamak makbul. 'Dört yonca'yı yüceltirken yine yeni oyuncular aşağılandı, "Nerde eski oyuncular, nerde eski dostluklar, samimiyetler!" dendi. Geçmişe özlem duymak güzel, her insan duyar ama abartmanın alemi yok.
Hâlbuki bu yıl Altın Koza Film Festivali daha iddialı; yeni filmler arasında müthiş bir rekabetin yaşanması bekleniyor. Ama 'dört yonca' ile işin heyecanı kaçtı.
'Yine mi 'dört yonca?' diye geçirdik içimizden. Bundan sadece kazananlar haber olur, bir festivali daha 'Nerde o eski günler, eski yıldızlar' nidaları eşliğinde uğurlarız!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA