Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Acun'u devirmenin formülü

Star TV son dönemde cumartesi, pazar, pazartesi ve salı günleri Acun Ilıcalı'nın yarışmalarıyla birinci oluyor.
Pazartesileri 'Karadayı'nın da birincilikleri var.
O da direnmese, Star; Acun'la haftanın dört gününü kapatacak gibi görünüyor. Star zaten çarşambayı 'Muhteşem Yüzyıl' ile garantiye almıştı; bu yıl 'Medcezir'in tutması kafiydi, o da oldu.
Dizi yarışının asıl kaybedeninin ise Kanal D olduğunu dün yazmıştım. Yeni hiçbir dizisi tutmadı ve gelecek için de "Bu dizi her hafta birinci olur" güvenini veremedi. ATV ise 'Kurtlar Vadisi' ve 'Karadayı' ile iyi gidiyor. 'Kaçak'ın ikinciliği ise garanti gibi görünüyor, belki izlendikçe zirve yapabilir.

AMAÇ İKİNCİ OLMAK
Bu köşede birkaç kez yazdım; Acun Ilıcalı hegemonyasına dizilerle son veremezsiniz. Acun'u, sadece ondan daha iyi yarışma programları hazırlayarak geçebilirsiniz.
Ama ısrarla yeni diziler sahaya sürülüyor; amaç ise ikinci olmak. Diğer kanalların Acun'un liderliğini kabullenilmesi gibi garip bir tablo var ortada. Star TV yönetimi, haftanın beş gününe Acun Ilıcalı yarışması koysa ne olacak?
Acun'dan daha iyi yarışma hazırlamak bu kadar zor mu? Neden dizilerle şerefli yenilgiler peşinde koşuluyor? Dizilerin her sene daha fazla kan kaybettiği neden görülmüyor?
Artık sadece güçlü diziler ayakta kalabiliyor. 'Muhteşem Yüzyıl' ve 'Kurtlar Vadisi' gibi reytingi garanti diziler yapamıyorsan, hiç yapma daha iyi.

DİZİLERLE OLMAZ
Oysa Acun'u devirmenin formülü basit: Acun'dan daha çok para verirsin, alırsın en yeni, en kral yarışma formatını; birinci olursun.
Acun'a birinciliği jüri üyeleri değil, başarılı formatlar getiriyor!
Evet, her şey hesap kitap işi; Acun'un maliyeti çok yüksek.
Belki de Star TV birinci kalabilmek için bazı şeyleri göze aldı.
Ama her sene tutmayan dizilerin zararını da hesaplamak lazım.
Diğer kanallar atak oynamayıp Acun'u devirecek riskleri almadıkça, bu reytingler böyle gider. Hatta Kıvanç Tatlıtuğ'un 'Kurt Seyd&Shura' dizisi de tutarsa, sabahları reyting listesine bakmaya bile gerek kalmayabilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA