Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Zorlu center orantısız güç

Açılan her yeni AVM, rezidans, mekan vs. eskisini gölgede bırakır. Kanyon, Akmerkez'i bitirmişti. İstinyepark açılınca da Kanyon eski popülaritesini kaybetti. Zorlu Center ise dengeleri altüst edecek. Elbette tam kıyaslama yapmak için Zorlu Center'ın açılmasını beklemek lazım. Ama çıkan haberlere, mimari özelliklerine bakınca bile Zorlu Center'ın her şeyiyle rakiplerini sahadan silmeye programlanmış olduğunu görüyorsunuz.

TRAFİĞİ ARTIRACAK
Zorlu Center'ın en büyük avantajı; giyim kuşamdan yeme içmeye dünyanın en ünlü markalarına evsahipliği yapacak olması. İki ünlü İngiliz şef Jamie Oliver ve Tom Aikens'ın restoranları açılacak. Morini'nin mönüsünü, restoranlarında toplam yedi Michelin yıldızı bulunan ünlü şef Michael White hazırlayacak.
Haliyle birçok insan bu ünlü restoranlar, mağazalar için Zorlu Center'a gidecek. Aslında çoktan gittiler; rezidanslarda daireler alan birçok ünlü var.
Kanyon'un, İstinyepark'ın kafelerinde oturduğunuzda ya mağazalara ya da etrafta gelip geçenlere bakarsınız. Zorlu Center'ın avantajlarından biri de Boğaz manzarası. Sigara içilecek alanlarının sayısı ne kadar çok olursa, Zorlu Center'ın avantajı o kadar artar.
Zorlu Center'ın bir de 2 bin 500 kişilik Performans Sanatları Merkezi var. Dünyaca ünlü müzikaller, şovlar, tiyatro oyunları bu merkezde sahnelenecek.
Özetle Zorlu Center, rakiplerine göre tam bir orantısız güç.
Her güzelin bir kusuru var. Sabah ve iş çıkışı zaten kilit olan Zincirlikuyu trafiği, Zorlu Center açıldığında daha da içinden çıkılmaz bir hal alacak. Altgeçitler yapıldı ama Zorlu Center'da çalışan ve yaşayan insan sayısı bile trafiği etkiler.
Bir de buna her gün gelecek ziyaretçi sayısını ekleyin. Büyük etkinliklerde ziyaretçi sayısı daha artacak.
Bu trafik yoğunluğu da elbette Morini'de yemek yiyenleri değil, akşam yorgun argın evine dönecek olanları etkileyecek. İş çıkışları Zincirlikuyu, Balmumcu, Levent cehenneme dönecek!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA