Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Çocuklu aileler denetlenmeli

Türkiye; Seçil M.D.'nin iki aylık bebeğini evde bırakarak bayram tatiline gitmesi ve çocuğunun açlıktan ölmesi olayıyla çalkalanıyor. Üstelik M.D. bir öğretmen.
İnsan,iki günlüğüne bir yere giderken kedisini, köpeğini bile birine bırakıyor. Bir insanın bebeğine bunu yapabilmesi için ya aklını yitirmiş olması ya da katil olması gerekir.

İSKANDİNAV KRİTERLERİ
M.D. için ne desek boş; biz asıl bu olaydan ders çıkarıp Türkiye'deki çocuk yetiştirme ve çocuk hakları kriterlerini gözden geçirmeliyiz.
Hani İskandinav ülkelerinde devletin, Türk çocuklarını ailelerinden almasına kızıyoruz ya...
İskandinav ülkelerinin bazı kriterleri abartılı, saçma, hatta politik olabilir ama haklı oldukları yönler de var.
En azından o kriterler, biraz daha yumuşatılarak Türkiye'de uygulanmalı. Birçok olumlu gelişmeye rağmen Türkiye'de hâlâ çocuk hakları konusunda eksikler var.
Çocuk istismarı, aile içinde çocuğa şiddet olaylarına karşı daha radikal önlemler alınmalı! Devlet, trajediler yaşanmadan önce harekete geçmeli, aileler denetlenmeli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA