Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Miley Cyrus otosansürü

'Yetenek Sizsiniz' yarışmasında; Miley Cyrus'ın başlattığı 'Twerking' adlı hareketin bir benzerini yapan dansçıların görüntüleri, buzlanarak ekrana getirildi. Acun Ilıcalı dansçılara bakamayıp utancından yüzünü kapattı.
RTÜK'ün bazen haksız ve abartılı şekilde TV kanallarına kestiği cezaların yarattığı otosansürden daha önce de bahsettim. 'Bazı kanallar sırtı açık kadınları bile buzluyor, bu erotik dansın buzlanması doğal' dediğinizi duyar gibiyim.
Haklısınız ama Miley Cyrus'ın MTV Video Müzik Ödülleri gecesinde rap'çi Robin Thicke'nin önünde eğilerek yaptığı 'twerking' adlı dans, Türkiye'de birçok kanalda yayınlandı. Ana haber bültenleri bile bu dansı defalarca gösterdi. Belki benim gözümden kaçanlar olabilir ama birçok kanalda bu dansı, buzlama yapılmamış haliyle izledim.
İşte otosansür böyle bir şey; herkes kafasına göre takılıyor. Kimi göğüs ve sırt dekoltesini buzlayacak kadar işi abartıyor, kimisi de bazı filmlerde erotik sahnelere bile dokunmuyor.
Otosansür öyle garip bir şey ki, ortası yok. Bazen insanların yaratıcılığını bile artırıyor. Bkz: CNB Ce'nin; Conan O'Brien'ın talk-show'unda 'mastürbasyon' kelimesi yerine 'tek kürekle mehtaba çıkmak' benzetmesini kullanması.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA