Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Bugünün saraylısı Aşk-ı Memnu etkisi yapar

Yarın ATV'de başlayacak olan 'Bugünün Saraylısı'nı izleme fırsatı buldum.
Medyatik ve parıltılı bir oyuncu kadrosu yerine, karakterlere uygun çok iyi bir cast çalışması yapılmış.
Selçuk Yöntem, Nazan Kesal, Cansu Tosun, Serhat Teoman ve Ali Ersan Duru; rolleri için biçilmiş kaftan gibi duruyorlar.
Daha ilk bölümden senaryonun sağlam olduğu, ilerleyen bölümlerde hikayede tıkanıklık yaşanmayacağı anlaşılıyor. 'Bugünün Saraylısı', Refik Halit Karay'ın romanı aslında; 30 yıl önce de Ziya Öztan filmini çekmişti. Daha sonra ise TRT için dört bölümlük bir dizi haline getirilmişti. Fakat ATV'de yayınlanacak dizinin birebir bir uyarlama olmadığı, orijinal eserden esinlenildiği ve öykünün günümüzde geçtiği açıklandı.

YALI DA BAŞROLDE!
Peki, dizide ne anlatılıyor?
Kökleri Osmanlı'ya dayanan 'Katiboğlu Ailesi', yaşadıkları darboğaz yüzünden, dillere destan yalılarını satmak zorunda kalıyor. Yalıyı ailenin eski kahyası satın alıyor. Bu durum; mücevher tasarımcısı 'Ata Bey', yani Selçuk Yöntem için bir yıkım oluyor. Ailesini yalıdan apartman dairesine taşıyan 'Ata Bey'i, geçmişle büyük bir hesaplaşma bekliyor. 'Bugünün Saraylısı'; aslında aşağıdakilerle yukarıdakilerin sınıfsal çatışması ve parayı yücelten günümüz değer yargıları ile geçmişin mücadelesi üzerine kurulu.
Yalı ise adeta dizinin ana karakterlerinden biri gibi duruyor ve sembolik anlamı çok yüksek. 'Bugünün Saraylısı'; entrika ve aşklarıyla 'Aşk-ı Memnu' etkisi yaratabilir ama aslında iki dizi birbirinden çok farklı. Selçuk Yöntem'in yaşadığı aşk da öyle... İzleyicilerin seyir zevkine gölge düşürmemek için şu anda detayları veremiyorum. 'Bugünün Saraylısı', sessiz sedasız ekrana geliyor ama büyük iş yapacağını düşünüyorum. Senaryo, oyunculuklar, mekan tasarımı; her şey değişen reyting denekleri hesaplanarak yaratılmış. 'Bugünün Saraylısı'; akıl oyunlarıyla dolu, zorlayıcı bir dizi değil.
Tam Türk izleyicisinin, özellikle de kadınların seveceği bir dizi. Diziye dair kafamdaki tek soru işareti; cumartesi günleri yayınlanacak olması.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA