Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Aylin Aslım'ın öfkesi

Aylin Aslım, Twitter'a 'Abazan trollerin en neşeli saatleri bu saatler. Adamsınız, adamın dibisiniz. Sizin de işiniz zor be' diye yazmış.
31 yaşındaki gıda mühendisi Cihat Akbel de, #ozurdileaylinaslim hashtag'i ile 'Biz, abazaların sahipsiz olmadığını göstereceğiz. Beşinci sınıf rocker girl Aylin Aslım kılıçları çektik, geliyoruz' diye karşılık vermiş.
'Beşinci sınıf rocker' ifadesinde bir aşağılama var ama Akbel'in tweet'i genel itibariyle espri amaçlı yazılmış gibi duruyor. Zaten yazan da kendisini 'abazan' yerine koymuş. Sonrasında tartışma büyümüş, #ozurdileaylinaslim hashtag'i ile başka insanlar da tweet'ler yazıp Aslım'la dalga geçmişler falan filan.
Aslım da dava açmış. Akbel'e, Twitter üzerinden Aslım'ı rahatsız edip hakaret ve tehditte bulunmak suçundan beş ay hapis cezası verilmiş. Mahkeme bu cezayı beş yıl ertelemiş.
Akbel, "O gün kullandığımız hashtag'de yazılan ve bana ait olmayan birçok tweet de bana karşı koz olarak kullanıldı" demiş.
Eğer bu doğruysa; bu taktiği hızlı rock'çı, asi ruhlu Aslım'a yakıştıramadım.
Belli ki Aslım, Akbel'e ceza verdirmek için avukatlarıyla epeyce uğraşmış ve sonunda da bunu başarmış.
Tamam, Twitter'da hakaret olmasın ama 'kılıçları çektik, geliyoruz' mecazi bir ifade. Anladığım kadarıyla Aslım, kendisini tiye alanlara çok kızmış. Nerede kaldı Aslım'ın muhalif, solcu, asi kimliği?
Nerde kaldı düşünce ve mizah özgürlüğü?
Bir tweet için beş ay hapis cezası! Yazık günah!
Daha da kötüsü; bu karar, diğer davalar için de emsal teşkil edecek!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA