Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Alışverişte kadını 5 saat bekledi, intihar etti

Çin'in Xuzhou şehrinde 38 yaşındaki Tao Hsiao ile kız arkadaşı alışveriş merkezine gitmiş. Beş saat boyunca alışveriş merkezinde mağaza mağaza dolaşmışlar. Kız arkadaşı, kıyafet satan bir mağazaya daha girmek isteyince Hsiao, eve gitmek istediğini söylemiş. Ancak sevgilisi, "Ayakkabı almak istiyorum" diye bağırmış.
Hsiao, "Ömür boyunca giyebileceğin kadar ayakkabın var. Eve gitmek istiyorum" demiş. Bunun üzerine genç kız "Cimri olma. Yılbaşı yaklaşıyor" diye karşılık vermiş.
Hsiao da elindeki çantaları yere atarak kendini korkuluklardan aşağı bırakmış.
Yedinci kattan yere çakılan genç adam, olay yerinde hayatını kaybetmiş.
tanıklarının ifadelerinde de; kavganın alışveriş yüzünden çıktığı, genç adamın AVM'de durmaktan sıkılıp eve gitmek istediği ama kızın bu ısrarlara kayıtsız kaldığı bilgisi var! Başka nedenler de olabilir tabii. Hayattan bezen Hsiao, sevgilisi beş saat boyunca kendisini ayakta bekletince cinnet geçirmiş de olabilir! Sonuçta intiharı tetikleyen olay, beş saat alışveriş yapan bir kadını beklemek gibi duruyor!
Hsiao'nun intiharına hak vermeyecek erkek tanımıyorum.
Tamam, Hsiao isyanını abartmış, intihar etmesi çok üzücü bir durum ama AVM'de alışveriş yapan kadınları beklerken ağaç olan her erkek, Hsiao'nun çıldırma anına hak verir!

HSIAO'YU UNUTMA!
Dinleyin hanımlar; Hsiao boşuna intihar etmedi. O, doğru bildiği, inandığı gerçekler için kendini feda etti! Günümüzde erkekler büyük bir tutsaklık altında yaşıyor. Alışveriş yapan kadınları bekleyen erkeklerin artık sabrı tükeniyor. 'Hadi tatlım sinemaya gidelim' diye kandırıp saatlerce mağazaları dolaştırdığınız erkeklerin içindeki öfke bir volkan gibi birikiyor.
Bugün sinirden telefonunu yere atan erkekler, yarın Hsiao'nun yolunda gidebilir.
Gerçi intihar etsek de sizin için fark etmez; alışverişe devam edersiniz!
Hsiao'nun trajik öyküsü hafızalara kazınmalı, kulaktan kulağa dolaşmalı. Tüketim toplumunun ruhunu ele geçirip alışveriş delisine dönüştürdüğü kadınlar, özgürleşene kadar Hsiao'nun anısı yaşatılmalı!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA