Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Ekonomiye Kadın Gücü

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı işbirliğinde Turkcell'in hayata geçirdiği 'Ekonomiye Kadın Gücü' projesinde, işini büyütmek isteyen kadınlara mikrokredi veriliyor. Ayrıca kadınlar, alanında marka olmuş isimlerden koçluk yardımı alıyor.
Geçtiğimiz hafta bu proje kapsamında düzenlenen workshop'a bir grup gazeteci-yazarla birlikte ben de katıldım. Kadınların ilk koçu, ünlü model ve tasarımcı Tülin Şahin oldu.
Şahin;proje kapsamında Türkiye'yi dolaşıp hem tecrübelerini anlatıyor, hem de kendi çizdiği desenlerle girişimci kadınların yeni yıl ürünlerine katkıda bulunuyormuş.

ÜRETEN BİREY OLMAK
Şahin enerjisi yüksek bir insan olduğu için workshop hem eğlenceli, hem de öğretici geçti. Etkinlikte konuşma da yapan Şahin'in "Kadın her şeyden önce bir birey olabilmeli" sözü her şeyi özetliyor aslında.
Workshop vasıtasıyla tanıştığım, 'Ekonomiye Kadın Gücü' projesi kapsamında kredi alan kadınlarımızda bir şey yapmış olmanın mutluluğu gözlerinden okunuyordu.
Kimi evde yaptığı poğaçaları, pastaları satmaya başlamış, kimi oya işçiliğini tablet teknolojisiyle bütünleştirip sıra dışı taşıma kılıfları yapmış. 68 bin dar gelirli girişimci kadın, bu projeden destek görmüş. Yakında bu projeden büyük başarı öyküleri de çıkabilir!
www.ekonomiyekadingucu. com sitesinde açılan Turkcell El Emeği Pazar Yeri'nde, girişimci kadınlarımızın ürünlerini alıcılarla buluşturan bir platform yaratılmış. Parlak bir fikri olan ve destek arayan kadınlarımız bu siteyi ziyaret etsin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA