Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Pelin Batu ve tinerci sevgilisi!

Evet, böyle diyenler oldu, hatta daha kötüsünü de dediler...
Dün magazin eklerinde bu fotoğraf vardı. Pelin Batu, kim olduğu bilinmeyen bir arkadaşıyla birlikte el ele Asmalımescit'te dolaşıyormuş. İkili görüntülendiklerini fark edince el ele tutuşmayı bırakıp koşar adım uzaklaşmışlar gazetecilerden...

SOSYAL MEDYA İNFAZI
Arkadaş ya da sevgili fark etmez, bunun magazin haberi yapılır. Buraya kadar her şey normal. Normal olmayan; Twitter ve Ekşisözlük'teki yorumlar.
Batu'nun yanındaki bu genci; sırf yakışıklı bulmayıp saçı sakalı birbirine karışmış diye tinerciye, torbacıya, TİKKO Dersim bölge sorumlusuna, Emenike'ye benzetenler oldu.
'Suriye'den mülteci gelip Pelin Batu'yu ayarlamak' diye tanım yapan bile vardı. Hatta bu fotoğraf, bazı Ekşisözlük yazarlarında özgüven patlamasına neden oldu; 'Bu genç, bizim gibilere umut oldu. Demek ki aynı ortamlarda olsak, biz de Pelin Batu ile sevgili olabiliriz' diye yazan vardı.
Elbette özeleştiri yapanlar da oldu: 'Size ne lan? Yazık valla şu yorumlara, ilk kez bu kadar tiksindim sözlükten.'
Bu yorumlara Pelin Batu, Twitter'dan şöyle isyan etti: 'İğrenç olan; 1- Arkadaşımı aşağılamaları, 2- El ele vs. diye senaryo yazmaları, 3- Bir kadın ve erkek yan yana olunca sevgili yaftası.'
Memleketimden sosyal medya manzaralarını okudunuz... Evet, sözlük siteleri, Facebook, Twitter vs.; aynı zamanda makara kukara yerleri. Ama insanlar eğlenelim derken, bazen ipin ucunu kaçırıyor. En kötüsü de; kimse sizi tanımazken tek bir fotoğrafınızla hunharca dalga geçilmeniz. Sanki Türkiye'deki erkeklerin çoğu Biscolata erkeği!
'İşte sosyal medya böyle zalim bir yer, ne kötü insanlar var' diye klişeye bağlamak istemiyorum. İyisi, kötüsü, reziliyle sosyal medya bizleriz.
Bu arada o kadar çok yorum yapıldı ki, Pelin Batu'nun arkadaşının gizemi çözülmeli. O yorumları ters köşeye yatıracak bir insan öyküsü çıkabilir.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA