Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Kıvanç'ın maaşı...

Kıvanç Tatlıtuğ'un 'Kurt Seyit ve Şura' dizisinden aylık 260 bin lira kazanacağı haberi çıkınca yine bildik tartışmalar yaşandı. Vay efendim bir profesörün maaşı şu kadarmış da, 260 bin lira aylık mı olurmuş... Türkiye şartlarına göre 260 bin lira aylık çok gibi görünüyor ama yıldız olmak da böyle bir şey işte. Biraz gayret ve biraz şansla bir nevi seçilmiş insan oluyorsunuz.

KIVANÇ TATLITUĞ FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN!


HAYIRSEVERLER Mİ?
Oyuncuların maaşının artmasında, dizilerin yurt dışına satılmasının da etkisi var. Tabii ayda 260 bin lira Kıvanç için çerez parası; reklamlardan daha çok kazanıyor. Yurt dışında Robert Downey Jr'ın yıllık geliri 75 milyon dolar, Hugh Jackman'ın 55 milyon dolar... Ancak müthiş bağışlar yapıyorlar. Elbette bizimkiler de hayır işlerine giriyorlar ama ne bağışlıyorlar belli değil.
Bizim değer yargılarımıza göre; bir elin verdiğini, öbür el görmemeli. Ancak bu gizliliğin perdesine sığınıp cimrilik yapan çok sanatçı var. Ben yapılan bağışların açıklanması taraftarıyım. Bu erdemli davranışın görülmesi, daha çok bağış yapılmasına neden olur.
Yurt dışında birçok yıldızın vakfı var; bizde vakıf kuran kaç sanatçı var? Yurt dışında, 'Çok kazandı' tartışması neden çıkmıyor? Çünkü yıldızlar bağış yapmakta cömertler. Onların cömertliğini gören halk da, 'Helal olsun' diyor. Bizdeki 'Vay be ne çok kazanıyor' kıskançlığının nedeni de hayırseverliğin saklanması!
Mesela Angelina Jolie-Brad Pitt çiftinin yılda 13.4 milyon dolar bağış yaptığını biliyoruz. Her yıl hayırsever ünlülerin listeleri açıklanıyor ama bizde böyle bir liste yok. Kıvanç ya da bir başka oyuncunun ne kadar bağış yaptığını bilmiyoruz. Belki de açıklanmadığı için çok cimriler!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA