Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Diyanetin 'çocuk gelinler' açıklaması

13 yaşında anne olup 14 yaşında yaşamını yitiren Kader Erten ile tekrar gündeme gelen 'çocuk gelin' sorununa Diyanet'ten önemli bir açıklama geldi.
Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mehmet Keskin, şunları söyledi: "Dinimiz böyle bir olayı tasvip etmez. Evlenecek kişiler, mutlaka evlilik yükünün altından kalkabilecek yaşta olmalılar. Çocukların sırtına böyle bir yük yüklenmemeli... Evlilik yaşı hukuk literatüründe 18 olarak belirlenmiştir. Bu yaş altındaki evlilikler İslami hukuka göre geçerli olsa da tasvip edilmiyor. Dinin tasvip etmediği bir şey günahtır.'

HALK BİLİNÇLENMELİ
Diyanet'ten gelen bu açıklama çok önemli. Türkiye'de gelenekgörenekler, törelere çok bağlı olan bölgeler var. 'Çocuk gelin'lerin dini açıdan da tasvip edilmediği, özellikle Doğu ve Güneydoğu'da gündeme gelmeli; cuma namazlarında hutbelerde bu konudan bahsedilmeli, bununla ilgili kamu spotları yayınlanmalı. Çok daha önemsiz konularda 'kamu spotları' ekranlarda dönüyor!
Bu konuda iki yıldır yazıyorum ve her defasında BDP'nin Güneydoğu'da 'çocuk gelin' geleneğine karşı halkı bilinçlendirecek politikalar üretmemesini eleştirdim. Dün Fatih Altaylı da bu noktada BDP'yi eleştirmiş; önemli bir yazıydı. Özellikle BDP'li kadın siyasetçilere çok iş düşüyor.
Kader Erten'in dramı gibi acı örnekler artık yaşanmamalı.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA