Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Esra Erol ve rol modelliği

Yazarımız Ayşe Özyılmazel'in özellikle kadın-erkek ve ilişkiler konusunda yazdıklarını dikkatle takip ederim. Çünkü zekice ve samimi yazıyor. Ayşe, dün Esra Erol'la ilgili yazdığım yazıyı Twitter'dan 'Çok ağır, üzücü, kırıcı, zamansız' diye eleştirdi. O eleştirince yazımı tekrar okudum ama hâlâ aynı fikirdeyim.
Aslında yazının Erol'u üzeceğinin farkındaydım. Yazıya 'En büyük acıyı Esra Erol yaşıyor; kolay değil karnında taşıdığın evladı kaybetmek...' diye başlamıştım. Ancak biz yazarlar; önemli gördüğümüz noktalara dikkat çekmeyi, sanatçıların üzülmesinden daha çok önemseriz.
Esra Erol'un neden düşük yaptığını bilmiyoruz. Belki bebeğin sağlığında bir sorun vardı. Eğer yoksa ben yine Erol'u yaşadığı acıya rağmen özeleştiri yapmaya davet edeceğim. Çünkü o bir yıldız ve rol modeli; milyonlarca kadın onu takip edip örnek alıyor.
Esra Erol, hamileliği süresince hafta içi her gün saatlerce canlı yayın sundu. Canlı yayın stresi ve yorgunluğu hiçbir şeye benzemez. Hamileliğin en büyük düşmanı da stres ve yorgunluktur.

ÖZELEŞTİRİ YAPMASI LAZIM
Eğer çocuğunun düşmesinde yoğun iş temposunun da etkisi varsa, Erol özeleştiri yapmalı. Aslında bu noktada bütün rol modeli kadınlara iş düşüyor.
Daha önce çıkmış tek bir haber spotundan örnek vereceğim: 'Hamilelik sürecinde sadece 6.5 kilo alan Çağla Şikel, yedi kilo alan Ebru Şallı'yı bile geçti.'
Bu haberi okuyan bir kadın, internetteki bir kadın sitesinden uzmana şöyle sormuş: 'Selam, ben hamileyim ve 20 kilo aldım; ne yapayım?'
Hiçbir şey yapma, 15-20 kilo almak en güzeli!
Bu yüzden de rol modeli olmak çok önemli. Dün de yazdığım gibi; hamilelikte kilo almamak, aynı tempoda işe devam etmek sanki çok olumlu bir şeymiş gibi bir algı yaratılıyor. Çalışmak zorunda olanlara sözüm yok ama Esra Erol gibi büyük paralar kazanan bir star, pekala hamilelik döneminde işine ara verebilirdi.
Bizim ünlü annelerin çoğu çok kötü rol modelleri; karnı burnunda sahneye çıkarlar, hamilelikte zayıf kalmakla övünürler, çocuklarını üç ayda sütten keserler...
Gisele Bündchen hamileliğinde 15 kilo aldı. Heidi Klum ve Jennifer Lopez ise 20 kilo... Ebru, Çağla, Esra star da; Gisele, Heidi, Jennifer star adayı mı?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA