Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Top toplayıcı sorunu

Olaylı Kasımpaşaspor-Beşiktaş maçının tekrar oynatılacağı açıklanınca; Ryan Donk'un elindeki topla diğer topa vurması ve bariz gol şansını engellemesi tekrar gündeme geldi. Çok ender görülebilecek bir hareket, bir aydır tartışılıyor ama olayın başlangıç anı unutuluyor. Her şey top toplayıcının, yanlış zamanlamayla topu sahaya atmasıyla başladı. Atmasaydı bu kaos yaşanmayacaktı.
Avrupa futbolunu yakından takip ederim; bizim top toplayıcılar kadar hızlısı yok. Topu kime atacaklarını, taç atışının yapılacağı yeri vs. iyi hesaplıyorlar ve vakit kaybını aza indiriyorlar.
Ancak Donk örneğinde olduğu gibi bazen çok hızlı olmak ya da hakeme bakmamak; yıllarca tartışılacak bir pozisyona neden oluyor.
Bir de tüm dünyada top toplayıcıların taraf tutma sorunu var.
Bu bizde daha çok oluyor.
Genelde takımların altyapılarındaki çocuklar top toplayıcı oluyor. Eğer takımları galipse, son dakikalar oynanıyorsa; topu geç veriyorlar. Bu yüzden top toplayıcıya saldıran futbolcular da oldu. Bazen vakit geçsin diye sahaya bilerek fazladan top atan bile var.
Kasımpaşaspor-Beşiktaş maçından çıkarılacak en önemli ders; aslında top toplayıcıların disiplin altına alınmasıdır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA