Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Çoban değil, sürü yöneticisi

Uzunca bir süredir haberleri çıkıyor... Küçükbaş hayvan sahipleri "3 bin lira maaşla çalışacak çoban bulamıyoruz" diye feryat ediyorlar. 3 bin lira, Türkiye şartlarına göre iyi para. Öğretmenlerin, memurların aldığı maaştan daha yüksek ama kimse çoban olmak istemiyor.
Geçtiğimiz yıl Türkiye İş Makineleri Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği Başkanı Cüneyt Divriş, "Yapılan işe göre bin 500 ile 5 bin lira arasında maaşla çalıştıracak iş makinesi operatörü bulamıyoruz" diye bir açıklama yapmıştı.

İŞ BEĞENMİYORUZ
Türkiye'de işsizlik sorunu biraz da insanımızın iş beğenmemesinden kaynaklanıyor. Dağda 'merada' temiz havada koyunlara bakacaksın, stres yok, gürültü yok. Sağlıklı yaşayacaksın ve üstüne 3 bin lira alacaksın. Mis gibi iş ama çoban olmak isteyen yok.
Bizde birçok meslek dalı aşağılanıyor. İş beğenmeyip kafelerde ömür tüketen yüzbinlerce genç var. Çoğu genç fiyakalı iş peşinde, dizilerde izledikleri hayatlara özeniyorlar ama bir de hayatın gerçekleri var! Herkes yaptığı işle gurur duymalı, sonuçta hepimiz bir şekilde üretime katkıda bulunuyoruz.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, YÖK ile işbirliğine giderek iki yıllık yüksekokul statüsünde okullar açarak sigortalı ve kadrolu çobanlar yetiştirecek. Çobanlar artık 'sürü yöneticisi' unvanıyla işletmelere atanacak, alacakları maaşın bir kısmını da devlet karşılayacak. Çok yerinde, doğru bir uygulama bu. Artık çobanlar eğitimli, üniversite mezunu olacaklar.
'Dağdaki çoban ile benim oyum bir mi?' diyen de çıkmaz artık!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA