Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Oy pusulası 'Lost' oldu

Yerel seçimlerde kullanılacak oy pusulası, 'Lost' dizisi gibi kafa karıştırıcı. İsimleri ve amblemleri birbirine çok benzeyen partiler var.
Örneğin; ambleminde at olan üç parti var. Hele Demokrat Parti (DP) ile Doğru Yol Partisi'nin (DYP) atları, birbirinin kopyası. Ambleminde hilal olan siyasi parti sayısı ise beş (MHP, BTP, SP, BBP, GP). Pusulada, Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) hemen yanında yer alan Bağımsız Türkiye Partisi'nin kısaltması (BTP).
Memleketin oy pusulası bile; yaratıcılıktan uzak, kopyacı ve çakma bir zihniyete sahip olduğumuzu gösteriyor.
Mutlaka yine okuma-yazma bilmeyenler ve bazı yaşlı vatandaşlar, yanlış partiye oy atacaklar.

26 SİYASİ PARTİ ÇOK FAZLA
Alternatif Değişim Partisi'nin; hem ismi, hem de logosuyla AK Parti'ye benzediği haberleri çıktı. Haberleri yapanların da kafası karışık galiba. Seçimlere girecek parti Alternatif Parti, amblemi de ampule benzeyen güneş değil, Türkiye'nin üzerinden doğan güneş. Nasıl çıkıyor bu haberler, akıl alır gibi değil!
Bence asıl kafa karışıklığını, seçimlere 26 partinin katılması yaratacak. Böyle siyasi parti bolluğu başka hangi ülkede var? 'Belediyeler seçiliyor, o yüzden çok' demeyin. 2011'deki genel seçimlere katılan parti sayısı da 24'tü.
Tamam her parti seçime katılmalı, şansını denemeli, siyasette çoğulculuk güzel bir şey ama bu partilerden sadece üçü-dördü genel seçimlerde barajı aşıyor.
Yerel seçimlerde de belediyeler beş-altı parti arasında bölüşülüyor. Bu partilerin çoğunu, seçimden seçime oy pusulasında görüyoruz. 'Ana akım medyada söz sahibi değiller' diyebilirsiniz ama bir siyasi parti gerçekten siyaset yapmak istiyorsa, ne yapar eder en azından adını duyurur. Bakın oy pusulasına; adını yeni öğrendiğiniz birçok parti var.
Amerika'da neden seçimlerde iki siyasi parti mücadele eder? Birçok Avrupa ülkesinde seçime giren siyasi parti sayısı, bize göre neden az? Bir de en uzun oy pusulası dalında Rekorlar Kitabı'na girer miyiz acaba?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA