Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Çocuklarda tablet bağımlılığı

Çocuk yaramazlık mı yapıyor, canı mı sıkılıyor; ver tableti, akıllı telefonu eline, gitsin. Çocuk anında susuyor, hiç sorun çıkarmıyor.
Bazı anne ve babalar tablet işinin suyunu çıkarıyor. Sırf kendilerine daha çok zaman kalması için çocukları tabletin kölesi yapıyorlar.
Bazı çocuklar artık tablet bağımlısı! Çocuklar zaten televizyonda saatlerce çizgi film izliyorlardı, şimdi bir de tablet çıktı! Peynir ekmek gibi satılıyorlar ama tabletlerin zararlarından bahseden yok.

İKİ KERE DÜŞÜNÜN
Normalde okuma mesafesi 40-50 cm. ama tabletlerde bu mesafe çok düşüyor. Dün haberi çıktı. ABD'de yapılan bir araştırmaya göre; küçük yaştan itibaren elden düşürülmeyen akıllı telefon ve tabletler, çocuklarda miyop salgını başlatmış. 12-13 olan gözlük yaşı, 8 yaşa kadar düşmüş.
Çocuğunuza tableti, akıllı telefonu verirken iki kere düşünün, uzun süre kullandırmayın! Bu teknolojik aletler çocukları gerçek hayattan koparıyor!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA