Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Vaşağın ölüsünü severiz!

Erzincan'da avcıların vurduğu vaşağa yapılan otopsinin sonucu açıklandı. Vaşağın vücudunda üç saçma bulundu. Ayrıca, daha önce de araba çarptığı için omzunda kırık varmış.
Zavallı hayvan hayatta kalmak için mücadele etmiş ancak Kars Veteriner Fakültesi'ne götürülürken yolda ölmüş.
Avrupa'da vaşakların nesli tükendi, Türkiye'de de tükendiği sanılıyordu ama bir mucize oldu ve tek tük görülmeye başlandı. Tıpkı Anadolu leoparı gibi... Fakat bu hayvanlar, ortaya çıkmalarıyla birlikte öldürülüyorlar. Erzincan'da öldürülen vaşağın içi dolduruldu, Kars Kafkas Üniversitesi'nde sergilenecek.
Doğu ve Güneydoğu dağlarında yıllardır devam eden terör çatışmalarının belki de tek iyi tarafı; vahşi doğayı bakir bırakmasıydı.
Şimdi çatışmalar bitti, insanlar dağlarda dolaşabiliyor ve vahşi hayvanlarla sıkça karşılaşıyorlar.
Bölge halkı bilinçlendirilmeli. Uzmanlar, 'Bazı bölgelerde vahşi doğayı koruma altına alan alanlar oluşturulmalı' diyor.
Lakin bu uyarılara inat, avcılar vaşak avına çıkmış sanki. Yazık günah; nesli tükenmekte olan bir havyan neden öldürülür? 'Kendimizi savunduk' demesinler, vaşakların insanlara zarar verdiği görülmedi.
Bizim avcılar; hem acımasız, hem de cahil. Geriye kalan birkaç vaşak ve leoparı öldürüyorlar, bize de doldurulmuş hallerine bakmak kalıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA