Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

'Nymphomaniac' için son şans!

'Nymphomaniac' filmi de ne gündem yaptı yahu! Ee yasaklar ilgi çeker. Yasağa iyi tarafından bakarsak; dolaylı da olsa sanat konuşuyoruz. En son ne zaman bir film, tiyatro oyunu bu kadar çok konuşuldu?
Uzun zaman oldu değil mi? İçimiz dışımız siyaset! İnşallah sanatın da gündeme geldiği normal günlere döneriz.
Sansür ve yasakla çözüme ulaşılmaz! Bence Lars von Trier bile filminin yasaklanmasından hoşnuttur. Çünkü şimdi birçok sinemasever bu filmi merak ediyor.

FESTİVAL FIRSATI
!f İstanbul Festivali'nde ve basın gösteriminde bir grup şanslı insan izledi bu filmi. Korsanının çıkması uzun süreceği için birçok insan 'Filmi nasıl izleriz?' diye soruyor.
Bir ihtimal daha var; o da 5-20 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek İstanbul Film Festivali.
İstanbul Kültür Sanat Vakfı'ndan (İKSV) aldığım bilgiye göre yoğun istek üzerine 'Nymphomaniac' için 10 gösterim yapılması planlanıyor.
Normalde bir film; festivalde iki, bilemedin üç kez gösteriliyor.
Bu film için bilet alma hakkı, önce İKSV'nin Lale Kart üyelerinde. Geri kalan biletler ise 22 Mart'ta satışa çıkacak. !F'de 'Nymphomaniac' biletleri çıktığı gün tükenmişti. !F, İzmir'de filmi göstermediği için tepki almıştı. Sırf 'Nymphomaniac' için çevre illerden İstanbul'a gelen olacakmış.
Bir de otobüs kaldırıyorlarmış!
Özetle; enteresan bir yasak oldu.'Nymphomaniac' basına ve festival izleyicilerine serbest ama vatandaşa yasak!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA