Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Yasaklı film, korsana yaradı!

Bir hafta öncesine kadar 'Nymphomaniac' filmini Google'da arattığınızda karşınıza ilk 'Nymphomaniac yasaklandı' haberleri çıkıyordu. Şimdi ise 'Film izle: Nymphomaniac', 'Yasaklı Nymphomaniac Full HD film izle' başlıkları çıkıyor. 5 Mart'ta şöyle yazmıştım: 'Yasaklar çözüm değildir. Yasaklamak ilgiyi artırır. 'Nymphomaniac' şimdi bu yasaktan sonra en çok aranan film olacak. Er ya da geç bu film internete düşecek, korsan DVD'ciler satacak. 'Nymphomaniac' vizyona girseydi, 5-10 bin kişi izleyecekti. Bu yasaktan sonra film evlerde izlenme rekoru kıracak.' Bizim mahalledeki korsan DVD satan gence bakılırsa, film evlerde izlenme rekoru kırıyor: "Abi 'Nymphomaniac' peynir ekmek gibi gidiyor. Nasıl filmmiş bu ya, her gelen onu soruyor."

KAYBEDEN DAĞITIMCILAR
Bu yasaktan en karlı çıkan, korsan sektörü olacak; iyi para kazanacaklar. Bu yasak ünlü yönetmen Lars Von Trier'ye de yarayacak. Trier'nin Türkiye'de küçük ama kemikleşmiş bir hayran kitlesi vardı. 'Nymphomaniac'ın yasaklanma haberi medyada o kadar çok işlendi ki, Trier'yi artık daha çok kişi tanıyor. İnsanlar Trier'nin eski filmlerini de merak ediyor artık. Yasaktan en zararlı çıkan ise 'Nymphomaniac'ın Türkiye dağıtımcıları Umut Sanat ve Özen Filmcilik oldu. Filmin Türkiye hakları için verdikleri para boşa gitti. Bu iki firma filmin DVD'sini bile satamayacaklar, çünkü 'Nymphomaniac'ın ticari gösterimi her alanda yasak. Sinemacıya köstek, korsana destek böyle oluyor galiba!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA