Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Amerika'da doğurmak!

Ünlü oyuncu Bade Süalp'in "Bebeğim çifte vatandaş olsun diye yurt dışında doğurmam. Ben Türk'üm, bebeğimi Türkiye'de doğururum" açıklaması sadece milliyetçi bir söylem olarak hafızalara kazınacaktı.
Ama iki çocuğunu da Miami'de dünyaya getiren Tuba Ünsal, Twitter sayfasına, 'Ah Bade! Miami'de doğumu araştır. Sonra gazeteci görünce 'Türk'üm' şovu yap.
Az samimiyet ya...' diye yazınca ortalık karıştı.

HER YIL 500 TÜRK !
Magazin dünyası şimdi, çocuğunu yurt dışında doğuranlar-doğurmayanlar, Bade'ciler-Tuba'cılar diye ikiye ayrıldı.
Günaydın yazarı Bülent Cankurt "Bade, 'sıkı' bir milliyetçi gibi cevap vermiş vermesine de; acaba bu cevabı, doğacak oğlunun çifte vatandaşlığının zaten cepte olduğunu bilerek mi verdi... Bade Süalp, evde ebeyle doğum yapsa da; oğlu Türk vatandaşlığının yanı sıra İngiliz vatandaşı da olacak! Çünkü Bade'nin eşi Malkoç Süalp; hem Türk, hem de İngiliz pasaportuna sahip!" diye yazdı ve polemik daha da büyüdü.
Bade, kocası İngiliz pasaportuna sahip olduğu için mi yurt dışında doğum yapmadı, yoksa gerçekten sıkı bir milliyetçi mi, bunu en iyi sanatçının kendisi bilir elbette.
Genelleme yapamayız ama 'Çocuğum ABD vatandaşı olarak istediği her ülkeye seyahat edebilsin, vize işkencesi çekmesin, pasaport kuyruklarında olağan şüpheli muamelesi görmesin, ABD'de rahatça okusun' diye düşünen zengin aileler var elbette.
Aslında ABD'de çocuk doğurmak sektöre dönüştü. Sırf bu doğum işi için 10-25 bin dolar arası turlar düzenleniyor. Başta Çin, Rusya ve Arap ülkelerinden olmak üzere her yıl 4-5 bin kadın ABD'ye doğum için gidiyormuş. Bizde de her yıl yaklaşık 500 kadın ABD'de doğum yapıyormuş. Türk kadınları ABD'de doğum için yılda 13 milyon dolar harcıyormuş.
Tabii her zengin de çocuğunu ABD'de doğurmuyor. Ama 'Niye ABD'de doğum yaptın?' diye kimseyi suçlayamayız.
ABD'de doğum yapmak bir tercih meselesi!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA