Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Ajda-Ersoy abi-kardeş fotoğrafları

'Yüz Yüze' programına konuk olan Ajda Pekkan, "Bülent Ersoy'la aramızda husumet yok ama ayıp etti.
Bizi onunla abi-kardeş gibiydik. İftara iki dakika geç gittim. Ezan okununca oturdum.
Herkese tek tek merhaba diyecek halim yoktu" dedi.
Şimdi bu açıklama için "Ajda gaf yaptı" deniyor ama Ersoy'a 'abi', kavgada bile söylenmez yahu.
Ajda Pekkan bunu bilmiyor mu? Elbette biliyor; bence Ersoy'un kendisi hakkında söylediği 'hödük' lafının intikamını aldı.
Peki, Ajda Pekkan ile Bülent Ersoy abikardeş gibi miydiler? Evet, dostlukları çok uzun yıllara dayanıyor. Siyahbeyaz çok şeker fotoğrafları var ama kullanamıyorum!
Evet, yanlış okumadınız... 2007 yılında avukatı Aydın Kurban arayıcılığıyla, Kadıköy Asliye 6. Hukuk Mahkemesi'ne başvuran Ersoy; 26 yıl önce (şimdi 33 yıl) cinsiyet değiştirerek kadın hüviyeti ve kişiliğinde bir yaşamı seçtiğini, ancak medyanın kendisini kamuoyunda aşağılamak için ameliyat öncesine ait fotoğrafları kullandığını belirtti.

TARTIŞMALI SANSÜR
Erkek olduğu dönemlerle ilgili görüntülerin yayınlanmasında bir kamu yararının bulunmadığını ve bugünkü kadın haliyle yansıtılmak istediğini ifade eden Ersoy, mahkemeden eski görüntüleri için tebbir kararı istedi.
Mahkeme; Ersoy'un 1981'de İçişleri Bakanlığı Nüfus İdaresi'nce kendisine kadın hüviyeti verilmeden önceki dönemine ait fotoğraf ve görüntülerin yazılı ve görsel medyada, internet ortamında yayınının ve kullanımının tedbiren yasaklanmasına karar verdi.
Mahkeme ayrıca Ersoy'un evlilik, boşanma başta olmak üzere özel hayatıyla ilgili olay ve durumlar hakkında yapılan haberlere herhangi bir yorum ve görüş ilave edilmesini de tedbiren yasakladı.
Yorum yapmak bile yasak!
Ersoy, istese tazminata zengini olabilirdi ama yanlış hatırlamıyorsam dava açmadı hiç. Garip ama gerçek; Türk basın tarihinin en tartışmalı sansür kararını Ersoy aldırdı ve bu hiç tartışılmadı.
Halbuki bu karar emsal teşkil edebilir, özel hayat gerekçe gösterilerek bazı tarihi kişiliklere dair haber, fotoğrafa yayın yasağı getirilebilir!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA