Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Başkan adayları talk-show'a çıksın

Yerel seçimde finale yaklaştıkça belediye başkanı adaylarının, TV performansları daha çok önem kazanıyor.
Her aday ekrana çıkıp politikasını, projelerini anlatıyor ama kime? Adaylar genelde haber kanallarında programlara çıkıyorlar.
Dizi, yarışma, kadın programı müptelası olan ortalama izleyiciye bu programlar sıkıcı geliyor, şöyle bir bakıp zap yapıyorlar.
Bence; adayların kapı kapı dolaşıp propaganda yaparken TV'de geniş halk kitlelerine ulaşamamaları taktik hatası. Bu adayların danışmanları hiç mi yabancı kanalları izlemiyor?

YAKINDAN TANIYALIM
Mesela ABD Başkanı Barack Obama bir kadın programı olan 'Ellen DeGeneres Show'a çıktı; kadınlarla konuşup Ellen'la dans etti. Ayrıca Jay Leno'nun sunduğu 'The Tonight Show With Jey Leno'ya konuk oldu; bildiğiniz geyik yaptı, espriler havada uçuştu.
Dikkat edin; Obama hep talkshow'lara katılır, sıkıcı haber programlarına değil.
Batı ülkelerinde de siyasetçiler, genelde halka çok yakın olabilecekleri programlara katılıyorlar. Bizim siyasetçilerin çıktığı sıkıcı programları izleyenler zaten politik anlamda kutuplaşmış, ikna edilmeleri zor insanlar.
Seçime az bir süre kaldı, bazı illerde yarış kafa kafaya gidiyor.
Ben bir belediye başkan adayı olsam, yarışta öne geçmek için kadın programlarına, talkshow'lara, gençlik programlarına, hatta müzikli sohbet programlarına bile katılırdım. Çünkü asıl ikna edilmeyi bekleyen seçmenler, bu programları izleyenler.
Adayların bu tarz light programlara katılmaları seçmenler için de şans. Oy verecekleri insanı daha yakından tanıyabilirler; mizahi yönleri gelişmiş mi, sinirliler mi, nasıl bir aile yapıları var, özel zevkleri neler, hayata bakış açıları nasıl vs. birçok konuda fikir sahibi olabilirler.
Adaylar; Seda Sayan'a, Gülben Ergen'e, Okan Bayülgen'e ya da Beyaz'a konuk olsalar, siyasi gerilim de azalır.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA