Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Magazin basını yandı!

2010 yılında çekilen, Şahan Gökbakar'la Berrak Tüzünataç'ın meşhur balkonda öpüşme fotoğrafına yayın yasağı getirildi.
Sezen Aksu'nun 2006'da Bodrum'da tatil yaparken mayolu fotoğrafları çekilmişti. Yargıtay, 'Kişinin, kamuya açık alanda bulunması; bu alandaki her görüntünün kaydedilmesine, sürekli ve izinsiz olarak elde bulundurulmasına rıza gösterildiği anlamına gelmez' dedi.
2007'de Bülent Ersoy'un açtığı davada mahkeme, Ersoy'un 1981'de kadın hüviyeti almadan önceki dönemine ait görüntülerinin yazılı ve görsel medyada, internet ortamında yayınını ve kullanımı yasakladı.
Bunlar gibi daha birçok yargı kararı var. Ve en son çıkan internet yasası; kişilik hakları ihlalini gerekçe göstererek geçmişte ya da bugün çekilen her türlü fotoğraf ve habere yayın yasağı getirdi.
Her dava diğer davalara emsal teşkil edeceği için bundan sonra Türkiye'de magazin haberciliği yapmak zorlaşacak. Magazin basınının başı çok ağrıyacak! En çok okunan, en çok tıklanan haberler magazin içerikli. Magazin, birçok gazeteyi sırtında taşıyor. Medya yöneticileri bu yasaklar üzerine kafa yorsa iyi olur...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA