Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Paradan daha değerli!

Youtube'da 'Harlem Elvis' başlıklı bir videoya rastladım. New York'ta yaşayan Elvis de Leon adında bir genç, geçiyor kameranın karşısına ve bir hayalinden bahsediyor.
Öykü kabaca şöyle:
Bir sabah banka hesabınıza 84 bin 600 dolar yatırıldığını hayal edin. Bu parayı sadece o gün, 24 saat içinde harcayabileceksiniz. Gün sonunda paradan arta kalan miktar geri alınacak ve ertesi gün yine 84 bin 600 dolar yatırılacak. Ve bu hep böyle devam edecek. Ne yaparsınız? Tabii ki 84 bin 600 doları en iyi ve en doğru şekilde harcamaya çalışırsınız.
var? 84 bin 600 değil, 86 bin 400 saniye var. Video yayınlandıktan sonra saniye konusundaki hatayı fark edip not düşmüşler. Her neyse küsurat önemli değil. Her gün 86 bin 400 saniyeniz var. Bu 86 bin 400 saniyeyi biriktirebiliyor musunuz ya da ertesi güne taşıyabiliyor musunuz? 86 bin 400 saniyenin her anını dolu dolu, anlamlı ve pozitif bir şekilde yaşayabiliriz.

GÜNÜNÜ GÜN ET
Evet, mesaj çok. Aslında bu videoyu çekmeye de gerek yok; 'Her gününü yarın ölecekmiş gibi yaşa, gününü gün et' deseler de olurmuş. Ama olmuyor işte; 'Her günü, yarın ölecekmiş gibi yaşa' lafından etkileniyor muyuz?
Elvis de Leon, çağımızın asıl patronu parayı müthiş bir metafor olarak kullanıyor videosunda.
Kazandığımız parayı nasıl en doğru, en iyi şekilde harcamaya çalışıyorsak, zamanımızı da öyle değerlendirmeliyiz. Ama paradan daha değerli bir şey var, o da zaman. Bu hayatta zaman, en değerli şey belki de.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA