Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Kızımız oldu

Adı Ece… Ece, üçüncü çocuğumuz. Çevremizdeki insanların, üçüncü çocuğumuz olacağını duyduklarında verdikleri ilk tepki "Ne üçüncü çocuk mu?", "Delirdiniz mi siz?", "Oo Başbakan'ın sözünü mü dinlediniz" oldu. Vallahi ben önce eşimin sözünü dinledim ; iki oğlumuz vardı ve bir kız çocuğu çok istiyordu. İnşallah vatana millete hayırlı bir evlat olur. İyi günde, kötü günde hep yanımızda olan Sabah gazetesinin kurum olarak gösterdiği ilgi ve alakaya ayrıca teşekkür ederim. Evet, yapılan araştırmalar Başbakan'ı haklı çıkarıyor; nüfusumuz hızla yaşlanıyor, birçok ülke gibi Türkiye'nin de genç nüfusa ihtiyacı var ama günümüz şartlarında üç çocuk sahibi olmak gerçekten zor.

ÜÇ ÇOCUK!
Maddi zorluklar bir tarafa, anne ve baba hayatının büyük bir bölümünü çocuklarına adamak zorunda kalıyor. Bireysel yaşam tarzı, bireylerin hayatı dolu dolu yaşama isteği, evlilik yaşının 30'a dayanması, kadınların da çalışmak zorunda olması vs. bırakın üç çocuğu, iki çocuk yapmayı bile zorlaştırıyor. Devlet üç çocuk için ailelere ekonomik destekte bulunuyor; bu destek şimdilik yeterli değil ama yine de önemli bir adım. Çevre şartlarını çocuk yetiştirmeye uygun hale getirmek de önemli. Yeterli yeşil alan, park yok. En önemlisi yeterli anaokulu ve kreş yok. Aslında mevcut imkanlar kullanılarak okullarda anaokulları açılabilir. Okullarda etüt sisteminin yaygınlaştırılması, çalışan aileler için çok önemli.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA