Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Törensiz kral tv!

Kral TV'nin Kral TV olduğu yıllar geride kaldı. Eskiden her kafede, restoranda, kuaförde vs. Kral TV açık olurdu.
VJ'leri popülerdi; VJ Bülent'in, Defne Joy Foster'ın vs. magazin sayfalarında hep haberleri çıkardı. Kanalın reytingleri de yüksekti, diğer müzik kanalları yanına bile yaklaşamazdı.
Kral TV'nin diğer adı da 'SMS TV'ydi. Askerinden, ayrılan sevgilisine birçok deli dolu insan, Kral TV'nin altyazılarından haberleşirdi.
Kral TV'nin kötü huyları da yok değildi elbette. Klipler para karşılığında ekrana getiriliyor, hatta listelerde birinci yapılıyordu.
Ee lider kanaldı, tek başına müzik piyasasını yönlendirirdi!
Kral TV Ödül Törenleri de olay olurdu. Cem Uzan çağırdı mı bütün sanatçılar törene gelirdi. Ödül almayanlar, alanları ayakta alkışlardı.
Şimdi gelinen noktaya bakar mısınız; bu yıl Kral TV Müzik Ödülleri'ni kazananlar basın bülteniyle açıklanacak, tören düzenlenmiyor!

AŞI TUTMADI
Tören için maddi kaynak mı oluşturulamadı? Ya da davet edilen sanatçıların çoğu gelmiyor mu?
Tören neden düzenlenmiyor belli değil.
Deniliyor ki, "Yazın kanalın 20'nci kuruluş yıldönümü kutlanacak." Kuruluş yıldönümü için kutlama ayrı, tören ayrı şeyler! Aslında ödül töreniyle kutlamayı bir arada yapmak en güzeli, en mantıklısıydı! Gelenekselleşmiş ödül töreni düzenlememek büyük bir imaj kaybı!
Kral TV'nin yaşadığı düşüşte; türkülere, fantezi ve arabesk müziğe sırt çevirmesi, yayın politikasında pop müziğe kaymasının da etkisi var. Gerçi tam pop müzik kanalı da olmadılar.
Doğuş Grubu'nun kaliteli, steril imajıyla, Kral TV'nin 'halk işi kanal' yapısı arasında aşı tutmadı, beklenen dönüşüm yaşanmadı.
Aslında asıl hata kanalı değiştirmek, dönüştürmekti!
Tüm bu yanlış politikalara bir de müzik sektöründeki kriz, yeni albüm çıkmaması, insanların artık klipleri internetten izlemesi de eklenince, Kral TV serbest düşüşe geçti.
En acıklısı da yöneticileri bunun farkında değil!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA