Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Bacakları topluyoruz kampanyası

BİANET'ten Çiçek Tahaoğlu'nun haberine göre; toplu taşımada tacizden ve daracık yerlere sıkışmak zorunda kalmaktan bıkan kadınlar, erkeklerin bacaklarını V şeklinde açıp oturmasına karşı kampanya başlattı. Toplu taşıma araçlarına, fotoğrafta gördüğünüz çıkartmalar yapıştırılıyor.
İstanbul Feminist Kolektif'ten Tuğçe Sarıgül kampanyayla ilgili şöyle konuşmuş: "Erkeklerin kadınları yok sayması, alanları sadece kendilerinin zannetmesi, fiziken fazla alan kaplama isteği; tamamen iktidar olma arzusuyla alakalı bir durum. Bu çıkartmayla bu konudaki rahatsızlığımızı dile getirmiş oluyoruz."
Elbette erkeklerin bacaklarını açarak oturmasının fizyolojik sebebi de var ama bazıları bu işi abartıyor. Bu bacak açmanın taciz boyutu da var; bazı erkekler sırf yanındaki kadına temas edebilmek için bunu yapıyor.
Aslında bu kampanya için feminist söylemlere de gerek yok. Erkekler de hemcinsleriyle alan mücadelesine girişiyor. Bazı magandalara tek koltuk yetmiyor; illa yayılacak, diğerinin alanına girecek, kollarını açacak! Hele böyle tiplere şehirlerarası yolculukta denk geldin mi, yandın!
Hâlâ toplu taşıma araçlarında nasıl yolculuk edeceğini, metroda önceliğin çıkanlara ait olduğunu, yürüyen merdivenlerde sol tarafta durulmaması gerektiğini bilmeyenler var. Büyük mesele değil ama medeni olmaktan kimseye zarar gelmez. Bu tarz kampanyalar yaygınlaştırılmalı, kamu spotları çekilmeli.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA