Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Steak house kebapçıyı geçer

Eskiden kasap denince mahalle kasabı akla gelirdi.
Steak house'ların trend olmasıyla birlikte 'kasap-şef'lik yükselen değer oldu.
Steak house dünyasının Nusret Gökçe ve Cüneyt Asan gibi starları var. Bu dünyadan sürekli yeni starlar çıkmaya başladı; Gürkan Topçu da onlardan biri. Gürkan Şef'in lakabı; 'Etin Jönü'. Evet, boyu posu yerinde, yakışıklı bir arkadaş Gürkan Şef ama pişirdiği etler daha yakışıklı!

ET SUŞİ...
Gürkan Şef'i 'Şeflerin Düellosu' adlı yarışma programında keşfetmiş, yarışmayı kazanınca da "Gürkan Şef'in et bilgisi ve gurmeliği üst düzeyde" diye yazmıştım.
Çünkü Gürkan Şef, yarışma stresi altında bile gayet sakindi; et ve et pişirme sanatı hakkında daha önce duymadığımız detaylardan bahsediyordu. Fark yaratmanın peşindeydi, programda et suşi yapmıştı mesela...
Sonunda Gürkan Şef de kendi mekanını açtı, magazin haberlerinde okumuşsunuzdur.
Nişantaşı Vali Konağı Caddesi'nde açılan Gürkan Şef Steakhouse, sanat ve spor camiasının uğrak yeri oldu.
Geçenlerde mekanı ziyaret ettim, 220 metrekare alana sahip mekan; sade bir tasarıma sahip. Hem önde, hem de arkada iki ayrı bahçesi var.
Mekanda kasap ve şarküteri bölümü de var. Et bekletme odasında Alişan, Selçuk Şahin, Çağla Şıkel ve Burak Yılmaz'ın etleri bekletiliyordu.
Etlere ünlü isimlerin etiketini koymak da bu steak house işinin vitrini oluyor.
Gürkan Şef'in pişirdiği etlerden bahsetmeye gerek yok, o zaten isim yapmış birisi ve özel bir müşteri kitlesi var.
Gürkan Şef'e merak edip sordum: "Yahu hangi steak house'a, kebapçıya gitsek, tüm şefler 'Özel yetiştiricimiz var, etlerimizi özel otlaklarda yetişmiş hayvanlardan elde ediyoruz' diyor. Bu, doğru mu bu?"

ÖZEL ET EFSANESİ
Gürkan'ın yanıtı şöyle oldu: "Doğru değil, elbette bizim ve diğerlerinin et aldığı özel yetiştiriciler var ama kapasiteyi karşılayacak ölçüde değil.
Her restoran farklı yerlerden et alıyor. 'Sadece özel otlaklarda yetişen hayvanların etini kullanıyoruz' demek doğru değil. Bir danadan üç-dört kilo bonfile çıkar. Ben sadece burada günde 40-50 kilo bonfile satıyorum. Türkiye'de özel otlaklarda yetişen hayvan sayısı az, et pahalı. Et ucuzlarsa steak house'lar, kebapçıları tahtından indirir."
İşte Gürkan Şef'in bu huyunu seviyorum; dürüst bir adam. Bu dürüstlük yaptığı işe de yansıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA