Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Yekta gitti, NTV kültür bitti

Nuri Bilge Ceylan'ın Cannes zaferini TV'den canlı yayında izleyemedik. Haber kanalları, 'Kış Uykusu' filmine atıfta bulunurcasına uyudu, töreni yayınlamadı.
Elbette en çok eleştiriyi NTV aldı çünkü kanal uzun süreden beri Cannes Film Festivali'ni açılışından kapanışına kadar ekrana getiriyordu.
NTV'nin, Ceylan'ın Altın Palmiye'yi kazanmasına kesin gözüyle bakılırken töreni yayınlamaması enteresan!
NTV'ciler sakın 'Şampiyonlar Ligi Finali özel yayını vardı' demesin; bu yayın NTVSPOR'da ekrana gelebilirdi.
NTV'nin töreni yayınlamamasıyla ilgili çeşitli iddialar ortaya atılıyor. NTV'den bir açıklama gelmezse bu iddialar artar!
Benim aklıma bir de şu senaryo geldi: NTV, Yekta Kopan olmadığı için Cannes törenini yayınlanmadı! 'Ne yani; NTV, Cannes'ın ödül törenini Yekta'sız yayınlayamayacak bir kanal mı?' diye soranlarınız olabilir, elbette yayınlar ama Kopan'ın olmaması NTV için bir bahane olmuş olabilir.
NTV'de kültür-sanat haberlerini yapan arkadaşlara ve Gülay Afşar'a haksızlık etmek istemem, ancak Kopan'ın gidişi NTV'de bir vizyon ve performans kaybına neden oldu.
Afşar başarılı bir sunucu ama bir Yekta Kopan değil!
Çünkü Kopan aynı zamanda yazar, seslendirmen, bir sanat insanı. Medyada bazı çalışanlar lokomotif görevi üstlenir, gelişmeleri yakından takip eder, sürekli yeni projeler sunar ve inisiyatif alır. İşte Kopan da böyle bir medya emekçisiydi. Kopan olsaydı; Oscar ve Cannes törenleri NTV'de yayınlanırdı diye düşünüyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA