Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Aramean Suryoye, Kürdistan'ı yendi

Zor bir maç oldu, Suryoye güçlü kadrosuna rağmen Kürdistan'ı 2-1 yendi.
Bağımsız Futbol Federasyonları Birliği'nce (Conifa) düzenlenen futbol turnuvasından bahsediyorum. BİANET'te haberi çıktı; İsveç'te FIFA Dünya Kupası'na alternatif bir futbol turnuvası düzenleniyor. Bu turnuvaya sadece devletleri olmayan halkların temsilcileri katılabiliyor.
Turnuvaya Aramean Suryoye, Ellan Vannin, Zanzibar, Sami, Abhazya, Quebec, Kürdistan, Darfur United, Padanya, Tamil Elam, Oksitanya ve Dağlık Karabağ katıldı. Maçlar da gollü geçiyormuş; örneğin Pandaniya, Darfur United'ı 20-0 yenmiş.
Bu ağır yenilgide Darfur United'lı futbolcuların pek suçu yok. Afrika'da iç savaşın yaşandığı bir bölgeden canlarını kurtararak bu turnuvaya katılmışlar. Klişe bir kapanış olacak ama futbol asla sadece futbol değildir. Devletsiz halkların da bir Dünya Kupası var, final maçı da 8 Haziran'da.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA