Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Hayvan sevgisi mi, çocuk sevgisi mi?

Katolikler'in ruhani lideri Papa Francisco; çocuk yapmayıp tüm sevgisini sahip oldukları hayvanlara veren çiftlerin, ileri yaşlarda yalnız kalmaya mahkum olacağını söyledi. Papa şu mesajı verdi: "Çocuk yapmazsanız, muhtaç olduğunuzda size bakacak kimseniz olmaz. Bu yüzden anne- baba olun."
İlk bakışta hayvanseverleri ayağa kaldıracak bir açıklama gibi duruyor ama Papa hiç hayvan bakmayın demiyor ki; nüfusu hızla yaşlanan, çocuk yapmayı unutan Batı ülkelerine bir uyarıda bulunuyor aslında.
Tabii sırf yaşlanınca kendisine baksın diye çocuk yapmak da bencilce bir yaklaşım. Ayrıca her çocuk da hayırlı evlat olmuyor ki; evlatlarında görmedikleri sevgiyi ve saygıyı; kedilerinde, köpeklerinde gören birçok insan var. Ama hayatın da bir düzeni var, insanoğlundaki soyunu devam ettirme içgüdüsünü de unutmayalım.
Refah seviyesinin artması, modern tüketim toplumunun şekillendirdiği bireysel yaşam Türkiye'de de hayvan sahiplerinin sayısını artırdı. Artık büyük şehirlerin her semtinde veteriner var.
Eskiden Avrupa görmüş Türkler, 'Çocuk yerine hayvan bakıyorlar, herkesin elinde bir köpek' derlerdi. Şimdi bu açıklamayı Ortadoğulu turistler, Türkler için yapıyor.
Türkiye'de, özellikle büyük şehirlerde nüfusun hızla yaşlanmasında hayvan sahiplerinin artmasının da etkisi olabilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA