Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Online eğitim ve TRT Okul

Türkiye Beyazay Derneği tarafından yürütülen 'Online Eğitim ile Engelleri Aşıyoruz' projesinin Eyüp Kültür Merkezi'ndeki tanıtım toplantısında Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, katkılarından dolayı TRT Okul Koodinatör Yardımıcısı Suat Tekiner'e plaket verdi.' Rutin bir ajans haberi gibi duran bu metin aslında çok önemli.
Online Eğitim ile Engelleri Aşıyoruz projesi, bedensel engelli çocuklara evden eğitim imkanı sunuyor.
Şimdilik pilot bölge seçilen İstanbul'da yaşayan ve okula gidemeyen ya da gitmekte zorluk çeken 7-18 yaş arası 531 bedensel engelliye tablet bilgisayar hediye edildi.

ENGELLİLERE BÜYÜK HİZMET
Engelliler; kendilerine hediye edilen tablet bilgisayar sayesinde www.beyazayegitim. net sitesi üzerinden 'Vitamin' ve 'Eğitim Bilişim Ağı'na ulaşabildi. Prof. Dr.
Doğan Cüceloğlu da, canlı olarak engellilere ders verdi.
Ayrıca eğitimlerine evden devam eden öğrenciler, haftada bir kez gönüllü mentor öğrenciler ve eğitmenler tarafından ziyaret edildi. Bu projenin tanıtımına büyük destek veren TRT Okul, kamu yayıncılığında önemli işlere imza atıyor. Zaten Gelişim Üniversitesi'nin 12 bin öğrenci arasında yaptığı ankette de TRT Okul; En İyi Tematik kanal seçildi.
Online Eğitim ile Engelleri Aşıyoruz projesi çok önemli, sadece TRT Okul'un tanıtım desteği yetmez. Eğer bu proje yeterli destek görürse, tanıtımı iyi yapılırsa tüm Türkiye'de okula gidemeyen bedensel engelli çocuklarımız online eğitime kavuşabilir.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA